Za 15 dana idem u Preševo

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 15 dana idem u Preševo

Presednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije, da će za 15 dana posetiti opštinu Preševo

"Haljimi ja sam rekao da stižem za 15 dana kod vas. Razgovaraću sa svima, ali sam siguran da će nekim potezima ; biti zadovoljne i srpska i albanska strana, jer će značiti da obezbeđujemo uslove za ostanak i opstanak. Naš je cilj da dugoročno rešimo probleme na jugu Srbije, da i Srbi i Albanci žive kako im je volja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jedni sa drugima ili jedni pored drugih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje poslanika Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je, odgovarajući na pitanja o porodilištu u Preševu, rekao je da su ispunjeni svi uslovi da to porodilište počne da radi i da su radna mesta odobrena. On je kazao da početak rada bolnice u Preševu ostaje na predstavnicima opštine."Sve što je bilo do Ministarstva zdravlja je učinjeno. Odobrena su radna mesta, 10 medicinskih sestara i tehničara i dva lekara. Saki put kad pozovem, više od mesec dana, dobijam uverenje iz Preševa da će za 10 dana sve početi da radi", kazao je Lončar i dodao da je čak dogovoreno da lekari iz Vranja odlaze na ispomoć u Preševo. ;

Haljimi je naveo da je poslednji pripravnik albanske nacionalnosti u sudskim institucijama u Bujanovcu primljen pre pet godina i da je problem što u Višim sudovima nema ovlašćenih sudskih tumača za albanski jezik.

Ministar pravde Nikola Selaković kazao je da će uskoro biti urađena i analiza eventualne potrebe osnivanja sudske jedinice u Preševu, da su za sada završeni izbori sudija i tužilaca albanske nacionalnosti i da je jedino ostalo da se izabere ovlašćeni sudski tumač za albanski jezik u Vranju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.