Vučićeva novogodišnja konferencija: Glavni cilj- očuvati mir i stabilnost

Izvor: Blic, 29.Dec.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva novogodišnja konferencija: Glavni cilj- očuvati mir i stabilnost

Ova godina bila je jedna od najtežih godina i za Evropu i svet, ali uprkos ekonomskoj katastrofi koja je zahvatila EU, i mnogim drugim problemima, mi smo uspeli da održimo punu stabilnost i mir u zemlji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upravo drži novogodišnju konferenciju za novinare, na kojoj govori o rezultatima aktuelne vlade, ali i planovima za narednu godinu.

- Ovučanje mira i stabilnosti je najvažniji cilj za narednu godinu - kaže premijer Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Mi smo uprkos svemu uspeli u tome, i to će nam biti prioritetan cilj.

Kako kaže, dobro zna koliko građani Srbije i dalje žive teško, ali navodi da je siguran i da će svaki čovek uskoro moći da oseti boljitak i rezultate teških reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Vrlo dobri rezultati

Premijer navodi da su ovogodišnji rezultati jako dobri, da je ostvaren rast od 2,75 odsto, i da je to mnogo više nego što je planirano.

- Osim rasta, naša poljoprivredna proizvodnja je ostvarila rast, građevinska industrija... Snažan rast u saobraćaju, u trgovini na malo, ugostiteljstvo, a značajno je povećan i rast noćenja turista i domaćih i stranih - kaže Vučić.

Investicije - dve milijarde dinara

Procene su da će do kraja decembra ukupan fond investicija biti oko dve milijarde evra.

Premijer kaže i da će rast izvoza biti oko 9,9 odsto, a izvoz 4,4 odsto.

- Realne zarade ostvarile rast, a u privatnom za čak devet odsto, i to je jako dobro, to smo hteli da postignemo. Smanjena je i stopa nezaposlenosti - istakao je premijer.

Stabilan dinar

Kako je kazao, dinar je u odnosu na evro pao za 1,5 odsto, što je snažan znak stabilnosti.

- Svašta nas je pogađalo, i sukobi i Bregzit, mere Fed banke, i padovi na berzama, ali smo uspeli. Svetka banka je rekla da je došlo do, dramatičnog ozdravljenja srpske ekonomije - ističe Vučić.

Kaže i da je u 2016. lično učestvovao u otvaranju 32 fabrike, koje su zaposlile nekoliko hiljada ljudi.

- Naredne godine očekujemo rast i kroz uvećanu potrošnju, i nadam se da će do kraja marta plate prosečne biti 400 evra - kaže premijer, istakavši ponovo da očekuje da prosečna plata do kraja mandata bude 500 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Još malo vremena, svi će osetiti boljitak

Izvor: B92, 29.Dec.2016

Beograd -- Iza nas je jedna od najtežih godina za Evropu i svet, ali je uprkos tome Srbija uspela da održi stabilnost i mir, što je cilj i za 2017, kaže premijer Srbije...Premijer Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije rekao da osim tog najvažnijeg zadatka, u 2017. ekonomski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.