Vučić u ponedeljak na Strateškom forumu u Bledu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u ponedeljak na Strateškom forumu u Bledu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće u ponedeljak, 31. avgusta na Strateškom forumu na Bledu, saopšteno je danas iz Vlade.

U saopštenju se navodi da su tokom foruma predviđeni i susreti premijera sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom i sastanak sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Skup će otvoriti premijer Slovenije Miro Cerar, a prema najavama organizatora, među učesnicima foruma biće i predsednik Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saveta Donald Tusk, premijer Luksemburga Gzavije Betel, predsednik Slovenije Borut Pahor, zatim generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, izaslanik generalnog sekretara UN Kristijan Fris Bah i drugi.

Deseti jubilarni Strateški forum održava se na Bledu 31. avgusta i 1. septembra, a ovogodišnja tema je "Vizije novih partnerstva" o kojima će raspravljati poznati svetski političari, ekonomisti i naučnici.

Forum se održava u godini kada se obeležavaju važne godišnjice - 70 godina UN, 40 godina OEBS-a i 20 godišnjica genocida u Srebrenici pa će u prvom planu biti značaj i uloga partnerstva kao efikasnog sredstva za postizanje zajedničkih ciljeva, saopšteno je ranije iz Ljubljane.

Učesnici foruma će raspravljati o najvažnijim pitanjima mira i bezbednosti, privredne i ekonomske saradnje, razvoja i ljudskih prava.

U centru pažnje glavnog panela političkih vođa biće rasprava o novom svetskom poretku i ocena trenutne političko-bezbednosne situacije u svetu, a jedan panel biće posvećen i sprečavanju polnog nasilja u konfliktima.

Više panela biće posvećeno ekonomskim temama i načinima za izlazak iz krize čemu će biti posvećen Biznis forum.

Forum mladih i ove godine će okupiti mlade akademike, diplomate, ekonomiste, naučnike i druge, koji će raspravljati o obezbeđenju odgovarajuće poslovne sredine za mlade, ekološkom razvoju i kontroli interneta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.