Vučić sa Skotom:Podrška SAD reformama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Skotom:Podrška SAD reformama

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skotom koji je rekao da Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu i pruža punu podršku njenom reformskom procesu i putu evrointegracija.

Vučić je istakao posvećenost i spremnost Srbije da ostvari svoj spoljnopolitički cilj - članstvo u Evropskoj uniji i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Skot je istakao da se Srbija danas u Americi doživljava kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i da je došao sa ovlašćenjem predsednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Skot je istakao da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i humani pristup naše zemlje tokom migrantske krize.

Premijer Vučić poželeo je ambasadoru Skotu dobrodošlicu i rekao da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa novim ambasadorom SAD

Izvor: Blic, 06.Feb.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa novim ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Sastanak će biti održan u zgradi Vladi Srbije...Ambasador Skot predao je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću akreditivna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.