Vučić: Želimo u evropsku porodicu; Mogerini: Otvaranje poglavlja ove godine

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Želimo u evropsku porodicu; Mogerini: Otvaranje poglavlja ove godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini o, kako je rekao, svim važnim pitanjima za Srbiju koja je na evropskom putu.

- Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima, o dijalogu sa Albancima, ekonomskim reformama, reformama u oblasti vladavine prava, rekao bih, na iskren, otvoren i sadržajan način - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Srbija želi da bude deo evropske porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je premijer i istakao želju naše zemlje da ispuni brojne obaveze koje su pred njom.

- Istakao bih privrženost Srbije nastavku evropskog puta i zahvalan sam podršci koju dobijamo od gospodje Mogerini, ali i zahvalnost jer nismo uvek po svakom pitanju morali da se slažemo - rekao je Vučić.

Srbija, dodao je, ne želi da bude teret Evropskoj uniji, već želi da bude deo porodice evropskih naroda i tako ćemo se "ponašati i ubuduće".

Mogerini je izjavila da EU vidi evropsku budućnost Srbije i da je spremna da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine.

- I moja glavna poruka ovde je ne samo da je Srbija čvrsto na putu ka Evropskoj uniji već i da je Unija spremna na otvaranju pregovaračkih poglavlja ove godine. To je od uzajamnog značaja - rekla je Mogerini na zajedničkoj konfernciji za novinare sa premijerom srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona se zahvalila Vučiću na liderstvu, posebno kada je reč o sprovođenju ekonomskih reformi , sprovodjenja dogovora iz Brisela , kao i na napornom radu na polju evropskih inetegracija.

- Budite uvereni da sam ja lično spremna i da je EU spremna da predjemo kilometre koji su pred nama zajedno - naglasila je visoka predstavnica.

Ona se zahvalila Srbiji na načinu na koji predsedava OEBS-u, kao i i na učešću u misijama EU širom sveta.

- Predsedavanje OEBS-u je veoma važno za EU, imamo dobru saradnju, a vlada je pokazala spremnost da pojača tu saradnju - rekla je Mogerini.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Srbiji se ne gleda kroz prste; Mogerini: Otvaranje poglavlja ove godine

Izvor: Blic, 27.Mar.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini o, kako je rekao, svim važnim pitanjima za Srbiju koja je na evropskom putu...- Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima, o dijalogu sa Albancima, ekonomskim reformama, reformama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.