Vučić: Zadatak je da srpski brod plovi mirno

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zadatak je da srpski brod plovi mirno

BERLIN - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima, uoči Konferencije o zapadnom Balkanu u Berlinu, da je od najvećeg značaja da se sačuvaju mir i stabilnost u regionu i najavio dolazak albanskog premijera u posetu Srbiji, prvi put posle 68 godina. "Očekujem da dobro shvatimo koliko je bitna politička stabilnost za ceo region, koliko je strašno važno da sačuvamo mir i svaku vrstu stabilnosti, da bilo kakva iskra nestabilnosti može da uništi buduhcnnost celog regiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << I to moramo svi dobro da razumemo", rekao je Vučić novinarima uoči konferencije u Berlinu. On je dodao da je od najvećeg žnačaja za sve u regionu da se šacuva "puna politička i ekonomska stabilnost" i da se ojača međusobna saradnja. "U tom smislu mogu da kažem da ćemo posle 68 godina imati susret u Beogradu sa albanskim premijerom..to će i kancelarka Merkel danas da objavi. Želimo da razgovaramo o svim važnim projektima, ali to što razgovaramo o infrastrukturnim projektima govori da smo do sada uspevali da sačuvamo političku stabilnost", rekao je premijer. Prema njegovim rečima, politička stabilnost na Balkanu je "uvek krhka i uvek je potrebno negovati tu stabilnost mnogo više nego što neki od nas misle da je to važno". Pominjući krizna područja u svetu, pre svega ukrajinsko-ruski konflikt i krizu u Siriji i Iraku, Vučić je rekao da se plaši da ceo svet "ide u lošem smeru", ali istakao da je zadatak rukovodstva Srbije da "naš brod plovi mirno, bez velikih talasa i potresa", te da će dati sve od sebe da tako i bude. "Za to nam je neophodna stabilnost na celom zapadnom Balkanu i zahvalan sam Angeli Merkel što ima potpuno istu želju kao mi", rekao je Vučić. On je naveo da će Srbija reformama, koje su, primetio je, teške, morati da dokaže Evropskoj uniji da ne traži njihovu milostinju ili da "Nemci rade za nas", već da je dovoljno da "sami radimo za sebe i svoju budućnost".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Srpski predlozi naišli na odobravanje

Izvor: Studio B, 28.Avg.2014

Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo konferencijom o zapadnom Balkanu u Berlinu, organizovanoj na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, rekavši da su neki srpski predlozi naišli na odobravanje...On je, u izjavi novinarima po završetku skupa kazao da su bila održana...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.