Vučić: Vlada Vojvodine sledeće nedelje, Mirović premijer

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada Vojvodine sledeće nedelje, Mirović premijer

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Vojvodine biti izabrana sledeće nedelje i da će za premijera prodložiti funkcionera SNS Igora Mirovića.

On je rekao da će u petak biti poznat sastav vojvođanske vlade.

- Sledeće nedelje biti izabrna nova pojkrajinska vlada i predložiću Mirovića za predsednika vlade Vojvodine - rekao je Vučić.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao i da je da će MMF 21. juna revidirati procenu rasta Srbije na 2,5 odsto i da je to najveću rast Srbije u proteklih 10 godina.

- Ponosan sam, i zato sam svečano stavio crvenu kravatu, MMF i zvanično da povećaja procenu rasta na 2,5 odsto. Trud građana Srbije i njihovo stpljenje počinje da daje rezlultate - rekao je Vučić i najavio da će plate u mandatu sledeće vlade dostići 500 evra.

Obraćanje premijera sledi nakon nakon što se juče sastao sa ambasadorima SAD i EU Kajlom Skatom i Majklom Davenportom, istovremeno, a prema saopštenju iz vlade oni su podržali politiku i reforme Vlade Srbije i premijerov cilj da Srbiju dovede do članstva u EU.

Do sastanka je došlo nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, Vučić otkazao planiranu posetu Briselu i zvanične sastanke u SAD.

AMBASADORI SKOT I DAVENPORT KOD VUČIĆA Da se raspravi ko izaziva haos u Srbiji

Kako nezvanično saznajemo sastanak je održan na inicijativu Skata i Davenporta, a posle informacija pojedinih tabloida da se iz EU i SAD finansiraju organizacije koje nastoje da radikalizuju proteste u Beogradu.

Kako "Blic" saznaje, u najvažnijim temama nije došlo do dogovora, i to pre svega na relaciji Vučić-Davenport.

Pročitajte još

Ambasador SAD nezadovoljan je, kako se saznalo iz saopštenja posle sastanka sa Ivicom Dačićem, zapaljivom političkom retorikom u parlamentu, gde je lider SRS Vojislav Šešelj tražio da se Skat "eliminiše" iz unutrašnje politike Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Predložiću Mirovića za vojvođanskog premijera"

Izvor: B92, 14.Jun.2016

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da će do kraja nedelje stranačkim organima predložiti Igora Mirovića za funkciju novog predsednika Vlade Vojvodine...Kako je rekao, cilj je da se sve institucije i na republičkom i na pokrajinskom nivou kompletiraju u najkraćem mogućem roku..."Predložiću...

Nastavak na B92...

Vučić: Protesti građana u Beogradu i Novom Sadu su bili super

Izvor: Blic, 14.Jun.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Vojvodine biti izabrana sledeće nedelje i da će za premijera predložiti visokog funkcionera SNS-a Igora Mirovića...On je rekao da će u petak biti poznat sastav vojvođanske vlade...- Cilj nam je da kompletiramo institucije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.