Vučić: Do kraja nedelje i sa DSS-om

Izvor: Studio B, 14.Sep.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Do kraja nedelje i sa DSS-om

Srpska napredna stranka (SNS) razgovaraće do kraja nedelje s više potencijalnih partnera i s Demokratskom strankom Srbije o zajedničkom delovanju i usaglašavanju stavova opozicije, izjavio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da svakodnevne konsultacije vode tri radne grupe - za izradu zajedničkog programa opozicije koji će nuditi rešenja za promene, zatim za organizovanje predizborne kampanje i za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << eventualne zajedničke izborne liste.

"Cilj je da se opozicija usaglasi oko ključnih političkih pitanja i da deluje zajedno i postavi se kao alternativa", kazao je Vučić. On je ocenio da je situacija u Srbiji katastrofalna u svim oblastima i da je nužno raspisivanje izbora, a opozicija će nastupiti zajedno da se glasovi više ne bi rasipali.

SNS, koji je juče počeo razgovore s Novom Srbijom i Pokretom socijalista u cilju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, razmišlja i o organizovanju mitinga, ali, kako je ocenio Vučić, samo u slučaju da prethodno budu isključeni svi mogući rizici i bilo kakvi incidenti.

Vučić nije želeo da saopšti sa koliko opozicionih stranaka SNS razgovara, a na pitanje da li postoje kontakti sa strankama koje podržavaju Vladu Srbije, odgovorio je da "neke same zivkaju", ali da su ipak u fokusu pojedinci koji ne pripadaju nijednoj partiji, a koji imaju šta da ponude.

Za Savez vojvođanskih Mađara Vučić je rekao da su poželjan partner za SNS da "jednom zajedno čine Vladu Srbiju", ali svako sa svojom izbornom listom.

Koštunica:Odnos DSS i SNS zavisi od stava naprednjaka o EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica je danas izjavio da je za dalje odnose DSS i Srpske napredne stranke (SNS) neophodno najpre rešiti ključno pitanje: da li i za naprednjake evropske integracije nemaju alternativu.

"Ključno je pitanje da li je i za SNS, kao što je to za sadašnju vlast, najvažniji cilj da Srbija uđe u Evropsku uniju koja nam uporno, posebno preko Euleksa, pokušava da otme Kosovo", rekao je Koštunica agenciji Beta.

Kako je istakao, za dalje odnose DSS i SNS neophodno je najpre rešiti to pitanje, jer je za DSS najvažnije državno pitanje, pošto je postojanje države i njenog teritorijalnog integriteta uslov za rešavanje svih drugih pitanja, i za napredak građana.

Sadašnja vlast, prema oceni Koštunice, urušava i ponižava Srbiju vodeći politiku da EU nema alternativu, a istovremeno je neisvesno da li će Srbija ikada postati njena članica - "u svakom slučaju to neće biti moguće u narednih 10 godina". "Građanima je jasno da se EU od 2008. godine stavila na stranu albanskih secesionista i da Misija Euleks direktno podržava pravljanje lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica.

Predsednik DSS je rekao da je to posebno bilo jasno kada je Brisel ucenio sadašnju vlast da nastavak evropskih integracija zavisi od usvajanja izmenjene rezolucije o Kosovu u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, "kojom se sada zahteva uspostavljanje dobrosusedske saradnje, zapravo, međudržavnih odnosa Srbije i Kosova".

Pokret snaga Srbije za koaliciju sa SNS

Pokret snaga Srbije - Bogoljub Karić saopštio je danas da prihvata poziv za koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, uz ocenu da je to najača opoziciona stranka u Srbiji.

"Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić imaju snage da povedu one političke subjekte koji su za ekonomski spas i za očuvanje zemlje od njenog daljeg raspada", ističe se u saopštenju Pokreta.

Kako se navodi, PSS je, s druge strane, u mogućnosti da uključi srpsku privredu u velike poslovne projekte Rusije i drugih zemalja.

"Na taj način dajemo konkretan doprinos ozdravljenju naše privrede, pri čemu nikoga i ničim nećemo uslovljavati, izuzev ako se to bude kosilo sa našim nacionalnim interesima", piše u saopštenju PSS.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Do kraja nedelje i sa DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2010

BEOGRAD -..Srpska napredna stranka (SNS) razgovaraće do kraja nedelje s više potencijalnih partnera i s Demokratskom strankom Srbije o zajedničkom delovanju i usaglašavanju stavova opozicije, izjavio je danas zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić...On je na konferenciji za novinare istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNS: Sa DSS do kraja sedmice, sledi predkampanja

Izvor: SrbijaNet.rs, 14.Sep.2010

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će naprednjaci nastaviti razgovore sa "više partnera" o zajedničkom delovanju opozicije, a da planiraju da organizuju "predkampanju" u Srbiji. Na konferenciji za novinare dan nakon što su razgovarali sa Novom Srbijom

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tri koraka do osvajanja vlasti

Izvor: S media, 14.Sep.2010

Srpska napredna stranka razgovaraće do kraja nedelje sa više potencijalnih partnera i sa Demokratskom strankom Srbije o zajedničkom delovanju i usaglašavanju stavova opozicije, izjavio je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić...Zamenik predsednika Srpske napredne stranke...

Nastavak na S media...

VUČIĆ: AKO NAŠA LISTA NE POBEDI, BIĆE TO KRAJ ZA SRBIJU

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010

LESKOVAC - Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vlasotincu da bi za Srbiju bio kraj ako na parlamentarnim izborima ne bi ubedljivo pobedila izborna lista koju će predvoditi njegova stranka. Vučić je prilikom otvaranja novosagrađenog pogona za preradu mesa u Vlasotincu rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.