Vlada Srbije uputiće narednih dana Skupštini zahtev za vanrednu sednicu

Izvor: Blic, 26.Jan.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije uputiće narednih dana Skupštini zahtev za vanrednu sednicu

Vlada Srbije uputiće u narednih nekoliko dana Skupštini Srbije zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta, izjavio je danas šef vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je na konferenciji za novinare rekao da na današnjoj sednici Vlade nije bilo razgovora o tom zahtevu.

- Vlada Srbije uz sve zakone koje upućuje u parlament ima i zahtev da li da se razmatraju po hitnom postupku ili ne. Mislim da će narednih dana biti upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtev Skupštini za sazivanje vanredne sednice - rekao je Mihajlović.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je ranije danas da bi sednicu parlamenta mogla da zakaže za 6. februar, ako Vlada Srbije nakon današnje sednice prosledi predloge tačaka dnevnog reda.

Mihajlović je rekao da je Vlada danas utvrdila predloge zakona o osnovnom, srednjem i o visokom obrazovanju koji bi, kako je rekao, trebalo značajno da unaprede tu oblast.

Vlada je utvrdila i izmene zakona o tržištu kapitala kojima se preciziraju zakonske odredbe koje se odnose na centralni registar i Komisiju za hartije od vrednosti.

Mihajlović je naveo i da je Vlada utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji EPS projekat za male hidroelektrane između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa EU o bezbednosnim porocedurama za razmenu i zaštitu tajnih podataka.

Utvrđen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Turske o zaštiti poverljivih informacija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.