Vekarić: Održali smo reč

Izvor: S media, 31.Maj.2011, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Održali smo reč

General Ratko Mladić rano jutros posetio grob ćerke Ane. Bruno Vekarić izjavio da je Tužilaštva za ratne zločine održalo reč. On je dodao da niko neće biti obavešten o vremenu izručenja Mladića Hagu.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je jutros da su predstavnici te institucije održali reč i omogućili haškom optuženiku Ratku

Mladiću
da obidje grob ćerke Ane Mladić.

"Održali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << reč. To je dogovoreno u sudu, ali zbog pritiska javnosti nismo objavili. Sve je izvedeno perfektno. Cela operacija je trajala nešto više od 20 minuta", kazao je Vekarić za RTS.

On je dodao da su sa Mladićem, posle posete ćerkinom grobu u Specijalnom sudu ostali lekari, koji su bili i u njegovoj pratnji na Topčiderskom groblju.

Vekarić je kazao da danas očekuje da stigne žalba Mladićevog advokata Miloša Šaljića i da se postupak ekstradicije odvija po planu.

Dodik podržava miting zbog Mladića

Zvornik: "Tadiću, nisi dobrodošao u RS"

Mladić: Neću da me Šešelj brani!

"Niko neće biti obavešten o izručenju, jer postoji bezbednosni i drugi rizici. Zvaničnik Ministarstva pravde (Slobodan Homen) je juče rekao da će Mladić biti izručen najbrže do sutra, a najkasnije do petka", rekao je portparol.

Vekarić je kazao i da su u Tužilaštvu tri zahteva za saslušanje Mladića, jedan iz samog Tužilaštva i dva iz Palate pravde i da će o tim saslušanjima odlučivati istražni sudija.

"Ako Mladić ne bude saslušan ovde to će se desiti u Hagu", kazao je on.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić tajno posjetio grob svoje kćerke

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2011

BEOGRAD - Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je jutros da su predstavnici te institucije održali reč i omogućili haškom optuženiku Ratku Mladiću da obiđe grob ćerke Ane Mladić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Žalba na izručenje danas u sudu

Izvor: Cafe.ba, 31.Maj.2011

Zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao da očekuje da danas u Specijalni sud stigne žalba na izručenje Haškom tribunalu Ratka Mladića, koju je uputio njegov advokat, te istakao da niko neće biti obaviješten o vremenu izručenja.

Nastavak na Cafe.ba...

DARKO MLADIĆ: TATA JE HTEO DA BUDE SAM SA ANOM

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011, 09:42

BEOGRAD - Poklonio se ćerkinom grobu! Haškom optuženiku Ratku Mladiću ispunjena je još jedna želja pre transfera u Hag - juče je ranom zorom (oko 6.20 sati), u potpunoj tišini i uz jako obezbeđenje Žandarmerije i policije, odveden na topčidersko groblje, da zapali sveću i položi buket crvenih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.