VUČIĆ: VLASTI MISLE DA SMO SVI KRETENI

Izvor: Kurir, 26.Sep.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: VLASTI MISLE DA SMO SVI KRETENI

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić optužio je vlast da će novi kredit od milijardu dolara potrošiti na izbornu kampanju i da je nepotrebno zadužila sve građane samo zbog "što dužeg ostanka u foteljama".

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optužio je  vlast da će novi kredit od milijardu dolara potrošiti na izbornu kampanju i da je nepotrebno zadužila sve građane samo zbog "što dužeg ostanka u foteljama".

"Oni stvarno misle da smo svi mi kreteni", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Vučić je naveo da se premijer Mirko Cvetković "presrećan hvali na televiziji" kako su na međunarodnom finansijskom tržistu emitovali obveznice za milijardu dolara po kamati od 7,24 odsto godišnje.

"Pa, za te banke nema unosnijeg posla od poslovanja sa Vladom Srbije, jedino su možda unosniji droga i belo roblje", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da rupa u budžetu, odnosno deficit, iznosi 400 miliona dolara i da zato nema potrebe za zaduživanjem od milijardu dolara, i dodao da će novac od kredita biti utrošen za izbornu kampanju vlasti. Zamenik predsednika SNS-a je naveo i da je predloženi rebalans budžeta pokazao da su sredstva namenjena kapitalnim investicijama smanjena za osam milijardi dinara, odnosno za 80 miliona evra, što, kako je rekao, pokazuje da vlast ne govori istinu kada se zaklinje u kapitalne investicije i povećanje zaposlenosti.

"U razdelu budžeta o nabavci domaće finansijske imovine odvojili su 15 milijardi dinara, odnosno 150 miliona evra, za subordinisane kredite poslovnim bankama. Oni će, zapravo, najveći deo tog novca prebaciti Srpskoj banci i potrošiti za kampanju, jer nema revizora koji će to da kontroliše", rekao je Vučić. Upitan o aferi o zloupotrebama u nabavci vakcina protiv novog gripa i pominjanju vlasnice Jugohemije Milke Forcan, Vučić je odgovorio da je "možda sebi dao previše slobode", ali da je neophodno da odgovaraju ljudi na visokim položajima, a ne činovnici. "Neka odgovaraju, ako su krivi, Miroslav Mišković, Dragan Đilas, Dušan Petrović, Tomica Milosavljević. Sada je lako napadati Milosavljevića i mislim da će on biti meta režima, mada ne mislim da nije kriv", rekao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Vlast misli da smo kreteni

Izvor: B92, 26.Sep.2011

Beograd -- Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je vlast da će novi kredit od milijardu dolara potrošiti na izbornu kampanju...On je ocenio da je vlast nepotrebno zadužila sve gradjane samo zbog "što dužeg ostanka u foteljama"..."Oni stvarno misle da smo svi mi...

Nastavak na B92...

Vučić: Vlast misli da smo budale?

Izvor: S media, 26.Sep.2011

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je vlast da će novi kredit od milijardu dolara potrošiti na izbornu kampanju. ..On je ocenio da je vlast nepotrebno zadužila sve gradjane samo zbog "što dužeg ostanka u foteljama"...Mišković porez plaća pred izbore.."Oni...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.