VUČIĆ POSTROJAVAO MINISTRE: Ne dam vam više da se šetate po svetu

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POSTROJAVAO MINISTRE: Ne dam vam više da se šetate po svetu

Šef Vlade kritikovao saradnike jer stalno idu na neka službena putovanja, a Srbija nema nikakve rezultate od tih poseta

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić kritikovao je juče na sednici Vlade članove svog kabineta zbog toga što imaju mnogo službenih putovanja u inostranstvo koja ne donose rezultate, saznaje Kurir.

- Ovo je bila četvrta sednica Vlade kako premijer preslišava gde je ko bio na putovanju i ko je procenio da treba da se ide na tu destinaciju. Pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je čemu tolika službena putovanja, uključujući i daleke destinacije, ako nema nikakvih rezultata? To se ne odnosi samo na ministre. Na službena putovanja idu i državni sekretari, pomoćnici, savetnici. U vreme kada Vlada propagira štednju na svim nivoima, nelogično je da se novac troši tako - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ima mnogo svetskih putnika i u mnogim direkcijama, državnim agencijama. Na prošloj sednici Vlade je atmosfera bila zategnuta upravo zbog ovoga.

Inače, premijer je na ranijim sednicama kritikovao ministre, i to zbog toga što kasne sa usaglašavanjem zakona sa EU propisima. Tada je „najdeblji kraj“ izvukla ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković jer je u najvećem zaostatku.

Susret

VUČIĆ S KIRBIJEM

Vučić se, u susret poseti SAD, juče sastao sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, kada su i konstatovali da su bilateralni odnosi dve zemlje u usponu. Tokom posete SAD Vučić će se sastati i sa predstavnicima nekih od vodećih američkih kompanija, kao i sa predsednikom Svetske banke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.