VOJVOĐANIN DANIEL KOVAČIĆ I POSLANIK I SAVETNIK!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2010, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJVOĐANIN DANIEL KOVAČIĆ I POSLANIK I SAVETNIK!

BEOGRAD - Poslanici su počeli i da savetuju ministre, za šta su debelo plaćeni! Tako pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Daniel Kovačić, osim što prima platu iz vojvođanskog budžeta od bezmalo 115.000 dinara, zarađuje i kao specijalni savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saše Dragina!

BEOGRAD - Poslanici su počeli i da savetuju ministre, za šta su debelo plaćeni!

Tako pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Daniel Kovačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osim što prima platu iz vojvođanskog budžeta od bezmalo 115.000 dinara, zarađuje i kao specijalni savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saše Dragina! Savetovanje naplaćuje čak 75.000 dinara, što znači da ovaj mladi demokrata (1974. godište) mesečno prihoduje 190.000 dinara!

Kovačić u izjavi za Kurir potvrđuje da sedi na dve stolice i da na oba mesta prima novac.

- U trenutku kada sam postao pokrajinski poslanik, ministar Dragin me je pozvao i pitao da li želim da budem njegov savetnik. Prihvatio sam i potpisao ugovor. Nisam dobio nikakvo obaveštenje od nadležnih organa koji se bave ovom problematikom i shvatio sam da nisam u sukobu interesa. Uostalom, ja sam lični savetnik ministra, nisam izvršna vlast i nemam uticaj na administraciju - tvrdi Kovačić.

Upitan kako komentariše to što savetuje stranačkog kolegu i da li je reč o političkom nepotizmu, naš sagovornik odgovara:

- Nije reč o nepotizmu, nismo familija. A kada pričamo o novcu, to je stvar lične prirode, takav sam ugovor potpisao, i to je to. Pa, savetnici mahom primaju naknade za svoj rad - lakonski konstatuje Kovačić.

U Ministarstvu za poljoprivredu Kuriru je rečeno da je ta institucija uputila zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se ispita da li postoji sukob interesa, ali njihovo mišljenje još nije stiglo.

- Daniel Kovačić je bio predsednik skupštine Asocijacije poljoprivrednika. Logično je da neko ko se bavi poljoprivredom bude savetnik ministra poljoprivrede - zaključuju u Draginovom ministarstvu.

U Agenciji za borbu protiv korupcije rečeno nam je da se na ovim zahtevima radi.

Milan Dobromirović

Prijavio salaš, „audi“ i traktor!

Nekretnine:

porodična kuća - salaš 150 kvadrata (izgrađen 2006)

poljoprivredno zemljište, šest hektara (poklon)

Prihodi:

poslanik u vojvođanskom parlamentu - 115.000 dinara

specijalni savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - 75.000 dinara

ukupno: 190.000 dinara

Vozila:

traktor „belarus 1025“ 2003.

automobil „audi A4“ 2008.

Finansije:

nema ušteđevinu

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rasprava o zakonu o saobraćaju

Izvor: B92, 15.Jul.2010

Beograd -- Skupština Srbije nastavila je četvrto vanredno zasedanje načelnom raspravom o Predlogu izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja...Izmene i dopune su formulisane u cilju daljeg usaglašavanja zakona sa međunarodnim propisima...One predviđaju da se u određenim slučajevima zatvorska kazna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.