VELJA ILIĆ NIJE VIŠE ČETNIČKI VOJVODA: Srpskom ministru oduzet čin pukovnika!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELJA ILIĆ NIJE VIŠE ČETNIČKI VOJVODA: Srpskom ministru oduzet čin pukovnika!

Vojvoda Milika Čeko Dačević oduzeo je titulu četničkog pukovnika ministru bez portfelja za vanredne situacije jer je revoltiran time što su mnoge vojvode zloupotrebile titulu zarad lične koristi. - Ako mi je neko nešto dodelio, neka mi to i oduzme - kaže Ilić

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić ostao je bez titule četničkog pukovnika jer mu je Vrhovni četnički vojvodski savet poništio sva zvanja i činove koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << su mu dodeljeni pre sedam godina.

Titulu četničkog pukovnika, ministru Velimiru Iliću dodelio je vojvoda Milika Čeko Dačević! On, kako kaže, na ovaj korak odlučio jer je revoltiran time što su mnoge vojvode zloupotrebile titulu zarad lične koristi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Zbog mnoštva četničkih oficira i pojedinih vojvoda koji su prekršili pravila ponašanja srpskih četnika, zbog brojnih zloupotreba, lične promocije i ostvarivanja lične koristi, doneo sam odluku da se povuku moje odluke o dodeli titula svim vojvodama i vojnim činovima od kaplara do pukovnika, nakon čega će uslediti revizija svih zvanja i činova. Onima koji se nisu ogrešili o kodeks titule i činovi naknadno će biti verifikovani, a oni za koje se utvrdi da su činili zloupotrebe po osnovu vojvodskih titula činovi i titule biće trajno oduzeti – kaže Dačević.

Gojko Rabrenović, generalni sekretar saveta vojvoda, obrazložio je da to automatski znači da Ilić, koji je pre sedam godina dobio čin četničkog pukovnika, ostaje bez titule.

Foto: Miloslav Samardžić/Album Đenerala Draže, Srđan Stevanović

- Koliko znamo, Velja Ilić nije zloupotrebio svoj čin, ali odluka o reviziji se odnosi na sve – rekao je Rabrenović, kome je Ilić inače venčani kum.

Reagujući na ovu vest, Ilić kaže da se ne seća da mu je Dačević dodelio titulu.

- Sećam se samo da su mi, dok sam bio ministar u Koštuničinoj vladi, dodelili titulu vojvode, ne sećam se da je među njima bio Dačević. Nikad tu titulu nisam pominjao u javnosti, ne znam što bi mi je oduzeli. Ako mi je neko nešto dodelio, neka mi to i oduzme – rekao je Ilić.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Velji Iliću oduzeli četničku titulu

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014

Velimir Ilić ostao je bez titule četničkog pukovnika...Foto: Beta/Slobodan Miljević..Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić ostao je bez titule četničkog pukovnika jer mu je Vrhovni četnički vojvodski savet poništio sva zvanja i činove koji su mu dodeljeni pre sedam...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.