Ubrzavanje Mladićevog suđenja?

Izvor: B92, 18.Nov.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzavanje Mladićevog suđenja?

Hag -- Tužilaštvo Haškog tribunala predložilo je drastično smanjenje broja dokaza protiv Ratka Mladića, u nastojanju da se sudski postupak ubrza.

U predlogu koji je uputilo sudijama Haškog tribunala, tužilaštvo navodi će zadržati svih 11 tačaka optužnice, uključujući dve za genocid, ali da će smanjiti broj krivičnih dela koja nastoje da dokažu za više od 45 odsto.

Mladić je u Haškom sudu optužen u 11 tačaka za genocid, zločine protiv čovečnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH 1992-1995. godine.

Krajem maja je, posle 16 godina u bekstvu, uhapšen u Lazarevu, kod Zrenjanina i izručen Hagu.

Prilikom prvog pojavljivanja u sudu, odložio je izjašnjavanje o krivici, a 4. jula je udaljen iz sudnice zbog ometanja sednice i nije se izjasnio o krivici, pa je u njegovo ime uneto da se ne oseća krivim.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjenje dokaza protiv Mladića

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2011

Tužilaštvo Haškog tribunala predložilo je drastično smanjenje broja dokaza koje treba izvesti protiv Ratka Mladića kako bi suđenje trajalo što kraće.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Drastično skraćen dokazni postupak protiv Ratka Mladića

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Nov.2011, 11:16

DEN HAAG - Tužilaštvo pri Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju istaklo je da će izvoditi dokaze u odnosu na 106 događaja – umjesto na prvobitnih 196.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.