Izvor: Blic, 18.Feb.2008, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen Albanac tokom proslave u Gnjilanu

Jedna osoba albanske nacionalnosti ubijena je sinoć u Gnjilanu tokom proslave jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, saopštila je danas Kosovska policijska služba. Portparol te službe Veton Eljšani rekao je Tanjugu da je jedan Albanac u Gnjilanu uboden nožem i da je podlegao povredama.



Eljšani je rekao da je KPS uhapsila napadača, takođe Albanca.

On je kazao i da su tokom slavlja sinoć od zalutalih metaka povređene šest osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Prištini i jedna u Podujevu.

Eljšani je dodao da je širom Kosova uhapšeno nekoliko osoba zbog korišćenja vatrenog oružja, kao i da je KPS zaplenila izvesnu količinu oružja i municije u Lipljanu, Kosovu Polju, Gnjilanu i Peći.

Portparol kosovske policije dodao je da, osim ovih incidenata i dve podmetnute eksplozivne naprave u severnom delu Kosovske Mitrovice od kojih jedna nije eksplodirala, prošle noći na Kosovu nije bilo većih incidenata.

Dve eksplozije u Zubinom potoku, nema povređenih

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti izjavio je da su u ponedeljak ujutro u Zubinom Potoku bačene dve eksplozivne naprave, ali u njima niko nije povređen.

"Prva eksplozija dogodila se ispred zgrade Opštinskog suda u Zubinom Potoku, kada je, kako pretpostavljamo, bačen 'Molotovljev koktel' na vozilo suda koje je izgorelo", rekao je Hoti i dodao da se incident dogodio u ranim jutarnjim satima, oko 2.30 sati.

Istovremeno je ođeknula i druga eksplozija ispred kuće u kojoj stanuju dva policajca UNMIK-a. Tom prilikom oštećena su dva vozila UNMIK policije, ali žrtava nije bilo, rekao je Hoti. On je dodao da je policija obavila uviđaj i da se istraga nastavlja i u ovom i slučaju bombaškog napada na zgradu Okružnog suda u severnoj Mitrovici koji se dogodio u nedelju uveče, nešto posle 18 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.