U drugom krugu očekujem Tadićevu podršku

Izvor: BKTV News, 13.Apr.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U drugom krugu očekujem Tadićevu podršku

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kandidovao se za predsedničke izbore jer 'ne može više da posmatra propadanje društva na svim nivoima'. U drugom krugu očekuje podršku Borisa Tadića.
Kandidatura za predsednika države Muamera Zukorlića, glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, izazvala je lavinu reakcija kako u Srbiji, tako i u zemljama okruženja. U intervjuu za Klix.ba Zukorlić govori o razlozima ulaska u politiku kao i o očekivanjima od predstojećih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izbora. Uveren je da će birači u Srbiji prepoznati njegov program i dati mu svoj glas.
Zukorlić kaže da ne vidi ništa sporno u tome što se kao verski poglavar upušta u predizbornu trku, kao i to da se nada da služba u Islamskoj zajednici neće biti razlog zbog kojeg ga glasači ne bi podržali.
Zukorlić kaže da se nada da će u drugi krug izbora sa Tomislavom Nikolićem, a u tom slučaju očekuje podršku dosadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, jer 'dobro treba vratiti dobrim'.
- Odluka da se kandidujem za predsednika Srbije je prevashodno moralno-civilizacijski čin, jer ne mogu sebi dopustiti da posedujem celovit program za sklad država i društva, a da to ne ponudim, već da posmatram propadanje društva na svim nivoima, kaže Zukorlić.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.