U 2015. češljamo stranke

Izvor: RTV Pink, 20.Nov.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 2015. "češljamo" stranke

Državna revizorska institucija (DRI) započeće tokom 2015. godine reviziju političkih stranaka u Srbiji, najavio je državni revizor Radoslav Sretenović.



On je u okviru regionalne konferencije državnih revizorskih institucija čija je tema revizija političkih partija i regionalna iskustva na tom planu kazao da su političke stranke u Srbiji i u sadašnjem Zakonu o DRI jedan od predmeta i subjekata revizije, ali da zbog kadrovskih kapaciteta institucija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << bila u mogućnosti da obavi taj posao tokom proteklih godina. Tokom 2015. godine započećemo reviziju političkih stranaka i kadrovski smo se za to opredelili da to radi sektor za reviziju Narodne banke Srbije gde već imamo zaposlene ljude i raspisali smo konkurs za prijem novih kadrova", rekao je Sretenović. Savet DRI će najpre utvrditi program revizije i očekuje se da će to učiniti krajem ovog meseca ili početkom decembra. "Za sada ne mogu da kažem koje političke stranke će biti u programu revizije jer to savet utvrđuje, a to se očekuje krajem novembra ili početkom decembra", rekao je Sretenović. On je pojasnio da je u sadašnjem Nacrtu zakona o političkim aktivnostima predviđeno da to bude revizija političkih stranaka odnosno političkih subjekata čiji su predstavnici u parlamentu. "Videćemo kako će izgledati prva revizija stranaka pa se posle može vršiti izmena odnosno dopuna i da se to vrši i na regionalnom nivou, odnosno i u lokalnim samoupravama iz kojih se finansiraju takođe političke stranke", kazao je on. Sretenović je otvarajući regionalnu konferenciju rekao da je ona organizovana u cilju da kolege iz regiona prenesu svoja iskustva u reviziji političkih stranaka, i da se sagleda i razmotri primena primera dobre prakse u toj reviziji Inače, u skladu sa Strategijiom koju je Srbija usvojila u cilju borbe protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine predviđeno je da DRI izmeni zakon kako bi mogla da obavlja reviziju političkih stranaka. Ova konferencija je, kako je kazao generalni državni revizor organizovana u sklopu pripreme za sprovođenje te revizije.

Nastavak na RTV Pink...






Povezane vesti

Dogodine revizija političkih stranaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2014

Državna revizorska institucija (DRI) započeće tokom 2015. godine reviziju političkih stranaka u Srbiji u skladu sa programom koji će do kraja godine utvrditi savet te institucije, a predviđeno je da najpre budu revidirane parlamentarne političke stranke, najavio je danas generalni državni revizor...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.