Tadiću i Josipoviću nagrada za unapređenje odnosa

Izvor: Blic, 05.Jan.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću i Josipoviću nagrada za unapređenje odnosa

ZAGREB - Srpsko narodno veće (SNV) Hrvatske dodelilo je danas nagradu za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa predsednicima Hrvatske i Srbije Ivi Josipoviću i Borisu Tadiću.

Nagrada "Svetozar Pribičević" dodeljena je na tradicionalnom božićnom prijemu SNV u Zagrebu na kojem je bio hrvatski državni vrh, uključujući i predsednika Josipovića.

Organizatori su, međutim, rekli da je dogovoreno da će obojici predsednika nagrada biti uručena prilikom prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posete srpskog predsednika Hrvatskoj.

Na prijemu u Novinarskom domu dodeljena je, izmedju ostalog, i nagrada za antifašizam "Gojko Nikoliš" koju dele bivši partizanski rukovodioci Josip Boljkovac i Rade Bulat.

Boljkovac koji je i prvi ministar policije u nezavisnoj Hrvatskoj, nedavno je bio pod istragom i uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima u maju 1945. na karlovačkom području.

Zbog dodele ove nagrade ispred Novinarskog doma protestovalo je nekoliko članova Hrvatske čiste stranke prava. Oni su nosili transparent na kojem je uz slike Boljkovca i Bulata, pisalo i "Gde ste glavni državni tužioče Mladenu Bajiću".

Predsednik desničarske, vanparlamentarne Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb ocenio je danas da je dodela nagrada Boljkovcu i Bulatu na proslavi pravoslavnog Božića politička provokacija kojoj nije cilj poboljšanje hrvatsko-srpskih odnosa.

Srb je na konferenciji za novinare rekao da su takve odluke "provokacija hrvatske političke javnosti".

Na prijemu SNV bili su, pored Josipovića, i premijer Zoran Milanović, predsednik Sabora Boris Šprem, ministri u vladi Hrvatske.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadiću i Josipoviću nagrada za unapređenje odnosa

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2012

Srpsko narodno veće (SNV) Hrvatske dodelilo je danas nagradu za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa predsednicima Hrvatske i Srbije Ivi Josipoviću i Borisu Tadiću...Nagrada "Svetozar Pribičević" dodeljena je na tradicionalnom božićnom prijemu SNV u Zagrebu na kojem je bio hrvatski državni vrh,...

Nastavak na Vesti-online.com...

TADIĆU I JOSIPOVIĆU NAGRADA ZA UNAPREĐENJE ODNOSA

Izvor: Kurir, 05.Jan.2012

Obojici predsednika nagrada biti uručena prilikom prve posete srpskog predsednika Hrvatskoj..ZAGREB - Srpsko narodno veće (SNV) Hrvatske dodelilo je danas nagradu za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa predsednicima Hrvatske i Srbije Ivi Josipoviću i Borisu Tadiću...Nagrada "Svetozar Pribičević"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.