Tadić: Sledeće dve godine biće veoma teške

Izvor: Politika, 07.Dec.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sledeće dve godine biće veoma teške

BEOGRAD – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će iduće dve godine biti veoma teške i da se značajniji rast može očekivati krajem 2013. i početkom 2014. godine.

„Treba da budemo spremni za drugi udar krize, i 2012. i 2013. biće veoma teške, a značajniji rast možemo očekivati krajem 2013. ili početkom 2014. godine, ako se dobro odvijaju politički i ekonomski procesi u Evropi i na drugim neuralgičnim tačkama svetske ekonomije”, rekao je Tadić u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na zasedanju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština.

Tadić je rekao da Srbija, kao i druge zemlje, bez četiri odsto i više godišnjeg rasta, ne može da izgradi viši nivo životnog standarda građana.

Predsednik Srbije je kazao da je u prethodne tri i po godine otvoreno mnogo radnih mesta, ali da su, zbog ekonomske krize, mnoge kompanije zatvorile radna mesta.

On je naveo da je namera vlasti bila reforma državne uprave i „intervencija u prostoru” i izgradnja infrastrukture.

„Umnogome smo uspeli. Intervencijama u prostoru, odnosno izgradnjom infrastrukture, stvaraju se uslovi za viši nivo standarda građana i investicije”, istakao je Tadić.

Predsednik Srbije je rekao da je plan vlasti bio da država bude moderna i funkcionalna, sa pravnim poretkom kojim su određene nadležnosti institucija u skladu sa standardima Evropske unije.

„Dobro je da živimo na evropskom kontinentu, pored EU, kako ne bismo uvek otkrivali nove modele funkcionisanja”, kazao je Tadić.

Beta

objavljeno: 07.12.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Naredne dve godine biće teške

Izvor: Blic, 07.Dec.2011

Beograd - Kriza iz 2008. dobija novu snagu i ovo je drugi udar na koji treba biti spreman - poručio je danas predsednik Srbije Boris Tadić na 39. Skupštini gradova i opština Srbije...- Naredna godina će biti teška, kao i 2013. i tek krajem 2013. i početkom 2014. godine Srbija bi mogla da doživo...

Nastavak na Blic...

Tadić: Spremite se, biće nam teško!

Izvor: S media, 07.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će iduće dve godine biti veoma teške i da se značajniji rast može očekivati krajem 2013. i početkom 2014...godine...Predsednik Tadić se vratio u detinjstvo..Tadić: Nema novih uslova, ali je rano za slavlje (VIDEO)..Tadić: Srbija ispunila uslove...

Nastavak na S media...

Tadić: Srbiji ne treba birokratija

Izvor: B92, 07.Dec.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da su svi koji obavljaju javne funkcije, dužni da funkcionišu kao administracija, a ne birokratija...Njihova uloga je, kako je istakao, da upravljaju, a ne da vladaju..."Dolaze izbori i svi koji misle da će nešto svojim postanućem rešiti za sebe greše,...

Nastavak na B92...

Sledeće dve godine biće veoma teške

Izvor: Beta Video, 07.Dec.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić: Sledeće dve godine biće veoma teške (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

ANTIĆ: BEOGRAD PRIMER MNOGIM GRADOVIMA I OPŠTINAMA

Izvor: Kurir, 07.Dec.2011

Predsednik Skupštine grada Beograda otvorio je u „Sava centru” 39. skupštinu Stalne konferencije gradova i opština..BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić otvorio je u „Sava centru” 39. skupštinu Stalne konferencije gradova i opština...Učesnicima skupštine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.