Tači dodelio prve biometrijske pasoše Kosova

Izvor: Blic, 31.Okt.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači dodelio prve biometrijske pasoše Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači dodelio je danas prva tri biometrijska pasoša i poručio da će građani Kosova uskoro moći da putuju u svet bez viza.

On je naglasio da je vlast ispunila obećanje da će će do kraja oktobra izdati prvi takav dokument.

"Izdavanjem prvog biometrijskog pasoša je ispunjen veoma važan preduslov za Kosovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako u sigurnosti dokumenta, tako i u procesu liberalizacije viznog režima. To je veliki korak za Kosovo. To je dokument koji zbližava narod Kosova sa Evropskom unijom", rekao je Tači na ceremoniji u MUP-u Kosova.

Svečanosti su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi, kao i predstavnici pojedinih ambasada akreditovanih u Prištini.

Redžepi je tim povodom rekao da je lansiranjem biometrijskih pasoša ispunjen jedan od najvažnijih uslova koje treba ispuniti ka liberalizaciji viznog režima sa EU.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova počelo je danas da izdaje biometrijske pasoše za žitelje Kosova.

Biometrijski pasoši Kosova proizvedeni su u Austriji. Crvene su boje, a na korici dokumenta se nalazi grb Kosova, ispod kojeg je ispisan naziv "pasoš" na albanskom, srpskom i engleskom jeziku. Naziv na srpskom ispisan je ćirilicom.

Povezane vesti: Tači: Dijalog sa Beogradom uticaće na integraciju regiona u EU Tači: Uspeh je preporuka za razgovore o viznoj liberalizaciji Frankfurter: EU i SAD da "zategnu uzde" na Kosovu Redžepi: Ispunjen jedan od uslova za ukidanje viza za EU Tači razgovarao sa Đukanovićem
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Počelo izdavanje biometrijskih pasoša

Izvor: S media, 31.Okt.2011

Na Kosovu počelo izdavanje biometrijskih pasoša. Ministar Redžepi izjavio da je tako ispunjen jedan od najvažnijih uslova za liberalizaciju viznog režima. ..Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova počelo je danas da izdaje biometrijske pasoše za žitelje Kosova...Ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.