Kosovo: Počelo izdavanje biometrijskih pasoša

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Počelo izdavanje biometrijskih pasoša

Na Kosovu počelo izdavanje biometrijskih pasoša. Ministar Redžepi izjavio da je tako ispunjen jedan od najvažnijih uslova za liberalizaciju viznog režima.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova počelo je danas da izdaje biometrijske pasoše za žitelje Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi je tim povodom rekao da je lansiranjem biometrijskih pasoša ispunjen jedan od najvažnijih uslova koje treba ispuniti ka liberalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << viznog režima sa EU.

Kamenovana vozila Kfora

Zupče: Srbi nisu propustili Euleks

Lidington: Nema novih uslova za Srbiju

Za kosovskog premijera Hašima Tačija izdavanje biometrijskih pasoša znači da će Kosovo ispuniti uslove za viznu liberalizaciju, prema kriterijumima Evropske unije.

"Izdavanjem prvog biometrijskog pasoša je ispunjen veoma važan preduslov za Kosovo, kako u sigurnosti dokumenta, tako i u procesu liberalizacije viznog režima. To je veliki korak za Kosovo. To je dokument koji zbližava narod Kosova sa Evropskom unijom", rekao je Tači na ceremoniji u MUP-u Kosova.

Biometrijski pasoši Kosova se proizvode u Austriji.

Na ceremoniji su podeljena prva tri pasoša.

Kosovski biometrijski pasoš je crvene boje. Na korici dokument ima grb Kosova a ispod njega ispisan naziv pasoš na albanskom, srpskom i engleskom jeziku.



Naziv na srpskom ispisan je ćirilicom.


(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.