Izvor: Danas, 29.Nov.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranačke podele u Bujanovcu

Bujanovac - Novoizabrani predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) i predsednik Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuz Musliu postavio je na zgradi gde se nalaze prostorije NSA zastavu Albanije, u okviru obeležavanja praznika Dan zastave Albanije.

Jonuz Musliu je zastavu na balkonu Nacionalnog saveta postavio u prisustvu predsednika opština Bujanovac i Preševo, Nagipa Arifija i Ragmija Mustafe, kao i lidera političkih partija.

Nakon uspostavljanja nove većine >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u NSA, prema Muslievim rečima biće "promena u načinu rada i donošenju odluka ovog tela".

- Promene su deo izbora da bi neko bio pozicija a neko opozicija. I sigurno da će biti drugačijeg načina rada ne samo Saveta, nego uopšte političkih partija u Preševskoj dolini - rekao je Musliu novinarima.

Obeležavanju Dana zastave, čija je centralna proslava održana u zgradi NSA, prisustvovali su i albanski odbornici u skupštinama opština Bujanovac i Preševo, kao i lider Demokratske unije doline Skender Destani, koji je i zamenik predsednika opštine Preševo.

Obeležavanju Dana zastave nisu prisustvovali narodni poslanici u Skupštini Srbije Riza Haljimi i Šaip Kamberi, čija je Partija za demokratsko delovanje (PDD) nakon izbora za novi sastav NSA ostala u manjini.

Bivši predsednik NSA Galip Bećiri, koji je takođe funkcioner PDD, potvrdio je novinarima "da niko od članova te partije, pa ni odbornici skupština opština Bujanovac i Preševo nisu prisustvovali svečanosti u sali nacionalnog saveta".

Do podele među albanskim političkim liderima u Bujanovcu i Preševu došlo je nakon izbora u oktobru, kada su većinu od osam od 15 članova osvojile dve koalicije koje čine pet partija, koje su nosioci lokalnih vlasti u Bujanovcu i Preševu, a čiji je zajednički kandidat za predsednika Saveta bio Jonuz Musliu. U opoziciji je ostalo sedam članova saveta iz PDD, DUD, Demokratske unije Albanaca (DUA), koje su u prethodne četiri godine upravljale svim organima NSA.

Zastava Albanije

Tokom sat vremena zastava Albanije bila je postavljena na zgradi SO Bujanovac, a u sali Doma kulture održan je kulturni program.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.