Stefanović pisao šefu EULEKS-a povodom ubistva žandarma

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović pisao šefu EULEKS-a povodom ubistva žandarma

Ministar olicije Nebojša Stefanović uputio je danas otvoreno pismo šefu misije EULEKS-a Gabrijelu Meučiju, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića.

"Poštovani gospodine Meuči,

Danas se navršava godinu dana od brutalnog terorističkog napada, kada su još uvek nepoznata lica osula paljbu iz automatskog oružja, iz zasede, na pripadnike srpske Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Tom prilikom mučki je ubijen pripadnik niškog odreda Žandarmerije, Stevan Sinđelić. On je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Prilikom našeg poslednjeg susreta prošle godine, predao sam vam sva saznanja do kojih je došao MUP Republike Srbije u ovom slučaju.

Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, još uvek nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla.

Napad na srpskog policajca je napad na državu.

Zato ću kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije nastaviti da insistiram na hapšenju počinilaca, kao i na njihovom privođenju pravdi zbog zločina koji su počinili.

To, uostalom dugujete Stevanovoj porodici i građanima Srbije.

Tako će i Misija Euleksa poslati jasnu poruku o svojoj neutralnosti i dokazati da su za vas teroristički napadi nedopustivi, a svi građani jednaki, pa će se i srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji osećati bezbednije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

GODIŠNJICA UBISTVA ŽANDARMA: I dalje se ne zna ko je ubio Stevana Sinđelića

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015

Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, i dalje nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla, poručuje Stefanović..BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je danas, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića, otvoreno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.