Štampanim medijima preti gašenje

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jun.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampanim medijima preti gašenje

BEOGRAD, 25. juna 2012. (Beta) - Asocijacija medija upozorila je u ponedeljak da bi Srbija mogla da postane jedna od retkih evropskih zemalja koja će ostati bez štampanih medija ako se odmah ne preduzmnu odgovarajuće mere, i izrazila očekivanje da će nova Vlada Srbije hitno uspostaviti dijalog sa medijskom industrijom.

BEOGRAD, 25. juna 2012. (Beta) - Asocijacija medija upozorila je u ponedeljak da bi Srbija mogla da postane jedna od retkih evropskih zemalja koja će ostati bez >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << štampanih medija ako se odmah ne preduzmnu odgovarajuće mere, i izrazila očekivanje da će nova Vlada Srbije hitno uspostaviti dijalog sa medijskom industrijom."Na tu opasnost Asocijacija ukazuje više od dve godine, ali u tom periodu, osim voluntarističkih pokušaja pojedinih predstavnika Vlade, ništa nije učinjeno kako bi se stanje bar delimično popravilo", naveo je u saopštenju Upravni odbor Asocijacija medija.Asocijacija medija okuplja 13 novinsko-izdavačkih kuća sa devet dnevnih listova, 130 magazina i dve novinske agencije.Ta organizacija je navela da su stanje na trzistu, zakonska regulativa, a posebno fiskalna politika i opšti odnos prema medijima, uticali su na to da broj novina u Srbiji u protekle dve godine opadne za više od 50 odsto, sa 427 u 2009. godini na manje od 200 na kraju 2011. godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.