Šta je sa smanjenjem Vlade?

Izvor: B92, Tanjug, 14.Apr.2009, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sa smanjenjem Vlade?

Beograd -- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da na sednicama Vlade Srbije nije razgovarano o smanjenju broja ministarstva.

Dačić je rekao da "s njim niko nije ozbiljno razgovarao o tome" ocenivši takve ideje, koje se plasiraju putem medija, kao "jeftino skupljanje političkih poena i demagogiju". Članovi vlade ne treba da se bore jedni protiv drugih, već protiv opozicionih partija, rekao je on novinarima posle sednice skupštinskog Obdora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za odbranu i bezbednost.

"Spreman sam za razgovore o tome (smanjenju broja ministarstva), ali niko sa mnom nije ozbiljno o tome razgovarao...osim preko novina", rekao je Dačić, navodeći da se "u Vladi Srbije o tome nije ozbiljno razgovaralo".

On nije isklučio mogućnost da su predstavnici drugih stranaka u Vladi o tome razgovarali i podsetio da je SPS, čiji je on lider, u koaliciji sa Demokratskom strankom "s kojom o tome nije ozbiljno razgovarano".

"Nikada nisam dobio bilo kakav predlog o tome ...kažu 12 ministarstava, dajte da vidmo predlog", rekao je Dačić navodeći "da u vladu sa 12 ministara ne mogu da stanu sve stranke koje čine vladu".

Blic: Čeka se kongres SPS-a

Dogovor među članicama vladajuće koalicije o smanjenju broja ministarstava u Vladi Srbije odložen za period posle kongresa SPS-a, krajem godine, piše Blic.

List navodi, pozivajući se na dobro upućene izvore, da je cela stvar odložena dok Dačić ne reši odnose u stranci, jer je najveći problem što lider SPS-a zbog sadašnjeg odnosa snaga u stranci ne može da se odrekne nijednog ministra, a posebno ne onih koji su veza sa tvrdim jezgrom nekadašnjih Miloševićevih sledbenika i birača.

Inicijativa da se smanji broj ministarstava u Vladi Srbije zaustavljena je zbog procene u vladajućoj koaliciji, posebno u Demokratskoj stranci, da bi to moglo dovesti do stvaranja manjinske vlade, piše list.

G17 plus je za smanjivanje broja ministarstava, ali ova partija problem vidi u procesu koji bi usledio posle ukidanja pojedinih resora kada Vlada treba da se reorganizuje i pojedina ministarstva utope u druga, srodna ministarstva, navodi beogradski dnevnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NA LEDU" INICIJATIVA O SMANJENJU BROJA MINISTARSTAVA

Izvor: Kurir, 14.Apr.2009

BEOGRAD, 14. APRILA (SRNA) - Inicijativa za smanjenje broja ministarstava u Vladi Srbije našla se na ledu zbog procjene u vladajućoj koaliciji, posebno Demokratskoj stranci /DS/, da bi to moglo dovesti do stvaranja manjinske vlade, piše beogradski "Blic".

Nastavak na Kurir...

Socijalisti protiv smanjenja Vlade

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2009

Inicijativa da se smanji broj ministarstava u Vladi Srbije našla se na ledu zbog procene u vladajućoj koaliciji, posebno Demokratskoj stranci, da bi to moglo dovesti do stvaranja manjinske vlade, piše "Blic". 

Nastavak na Radio 021...

Dačić o smanjenju Vlade

Izvor: RTV Pink, 14.Apr.2009

Na sednicama Vlade Srbije nije razgovarano o smanjenju broja ministarstva. . . Dačić je rekao da s njim niko nije ozbiljno razgovarao o tome ocenivši takve ideje, koje se plasiraju putem medija, kao jeftino skupljanje političkih poena i demagogiju . .

Nastavak na RTV Pink...

Dačić: Nije bilo priče o smanjenju Vlade

Izvor: Mondo, 14.Apr.2009

Ivica Dačić izjavio je da sa njim niko nije razgovarao o smanjenju broju ministarstava 'osim preko novina'. On je rekao i da će se odazvati pozivu suda da svedoči u slučaju 'afera kofer'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.