Izvor: B92, 26.Nov.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija i Kina na istoj strani"

Beograd -- Predsednik Odbora za inostrane poslove Skupštine Dragoljub Mićunović ocenjuje da su Srbija i Kina na istoj strani u borbi za poštovanje međunarodnog prava.

Mićunović je, razgovarao sa članovima delegacije Kineske asocijacije za Međunarodno razumevanje i tom prilikom istakao se "ukupni odnosi Srbije i Narodne Republike Kine razvijaju veoma brzo, za šta postoje pretpostavke oličene u dugom prijateljstvu i političkoj, ekonomskoj i kulturnoj saradnji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ekonomski odnosi dve zemlje, uslovljeni veličinom i razvojem privrede, mogu biti izraženi i kroz zainteresovanost kineskih privrednika za investiranje u Srbiji, rekao je Mićunović.

On je dodao da Srbija, na putu ulaska u Evropsku uniju, želi da ojača svoju infrastrukturu i privredu, što može da ostvari saradnjom sa kineskom privredom. Prema njegovim rečima, pored političke i ekonomske saradnje, veliki potencijal nalazi se u oblasti kulturne razmene.

Potpredsednica KUMR-a Điđen Vang, kako je navedeno, izrazila je zadovoljstvo posetom Srbiji, istakavši značaj poštovanja međunarodnog prava i borbe protiv secesionizma u svetu.

Vangova je istakla značaj unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti ekonomije i kulture, dodavši da je Kina postigla brz ekonomski razvoj u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

"Problem sa kojim se Kina suočava danas je ostvarivanje dugotrajnog održivog razvoja, uz očuvanje životne sredine, smanjenje emisije štetnih gasova i stvaranje obnovljivih izvora energije", rekla je Vang.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mićunović: Srbija i Kina na istoj strani međunarodnog prava

Izvor: EMportal, 26.Nov.2009

Srbija i Kina nalaze se na istoj strani u borbi za poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta zemalja i neprihvatanja secesija, rekao je danas Dragoljub Mićunović, u ime Odbora za inostrane poslove Narodne skupštine Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.