Izvor: S media, 18.Sep.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Liht: Smajlovićka je dobijala ogromne plate i bonuse

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost i doskorošnja predsednica Upravnog odbora "Politike" a.d. Sonja Liht izjavila je da su članovi UO pokušavali da nađu novac za otkup udela od kompanije "Vac", ali i da bi i to bilo problematično, jer bi tada država bila jedini vlasnik.

"To bi značilo da država opet ulazi u puno vlasništvo nad nekim medijom, što je suprotno sa medijskom strategijom koju je prihvatila prethodna vlada, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << država izađe iz vlasništva u medijima", objasnila je Liht.

Liht je na pitanje, kako reaguje na jučerašnje navode prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića o prodaji lista kao ""političkom kriminalu uz ekonomske zloupotrebe", Liht je kazala da o tome zna koliko i svaki građanin iz medija.

Ona je reagujući na izjavu predsednice UNS Ljiljane Smajlović da su ona i bivši premijer Mirko Cvetković bili zaduženi za zaštitu državne imovine - "Politike", rekla da su rukovodioci u Politici imali visoke plate i bonuse, a da je dug rastao "iz dana u dan".

"Nemaju legitimitet oni koji su ''Politiku'' doveli na ivicu ambisa. Mi smo se bavili kako da spasimo kuću od propadanja. UO je imenovan jula 2008. godine i tada smo zatekli katastrofalnu situaciju u ''Politici'' i ''Politici a.d''. Zatekli smo milionske dugove", rekla je Liht novinarima posle konferencije na kojoj je najavljeno održavanje Beogradskog bezbedonosnog foruma 2012.

I Smajlovićka je dobijala ogromne plate i bonuse

Ona je dodala da su rukovodstvo firme, "pa i Ljiljana Smajlović dobijali ogromne plate i bonuse, a dug je rastao iz dana u dan".

"Cela Politika je bila pred ambisom. Kada je došlo do promene došlo se do toga da danas Politika posluje u pozitivi. To je značilo teške rezove i otpuštanja, ali su bar ljudi otišli uz određeni socijalni program", istakla je Liht.

"S kim i kako su vođeni pregovori UO i ja nismo znali. Znali smo da je u jednom trenutku ''Vac'' ponudio ''Politici a.d.'' da otkupi njihov deo, ali je 4,7 miliona evra za nas bila previsoka cifra. Čak smo pokušali da prikupimo sredstva iz kredita Evropske banke namenjene za medije, ali smo saznali da taj kredit ne može da se koristi u te svrhe", rekla je Liht.

Ona je zato pozvala vlast da otkrije i saopšti javnosti ko stoji iza svih medija u Srbiji.

(Tanjug)

FOTO: crms.org

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne verujem da će biti referenduma"

Izvor: B92, 18.Sep.2012

Beograd -- Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht kaže da ne veruje da će u Srbiji biti održan referendum s pitanjem - "Kosovo ili Evropa"...Lihtova je novinarima posle konferencije na kojoj je najavljeno održavanje Beogradskog bezbednosnog foruma rekla da je ta vest "novinarska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.