Šmit: Zapadni Balkan je integralni deo Evrope

Izvor: Blic, 13.Okt.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šmit: Zapadni Balkan je integralni deo Evrope

Predsednik Mađarske Pal Šmit izjavio je danas da su zemlje zapadnog Balkana uvek bile sastavni deo Evrope i da Budimpešta podržava integraciju država regiona u Evropsku uniju.

Činjenica da je Mađarska bila domaćin pete konferencije predsednika parlamenata država zapadnog Balkana pokazuje posvećenost zemlje evropskim integracijama balkanskih zemalja, istakao je Šmit, dodajući da je prvi takav skup organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2004. godine.

Mađarski predsednik, koji se sastao sa predstavnicima parlamenata više balkanskih zemalja, izrazio je nadu da će saradnja parlamenata Mađarske i drugih država iz regiona ostati snažna i u budućnosti, prenela je mađarska novinska agencija MTI.

Konferenciji je, u svojstvu posmatrača, prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Jednodnevni skup, koji se tradicionalno održava u mađarskoj prestonici, ovoga puta je bio posvećen evropskim perspektivama zemalja regiona i bezbednosti.

U radu konferencije učestvovali su predsednici ili potpredsednici parlamenata Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, ali i najviši funkcioneri regionalnih predstavničkih tela i članovi diplomatskog kora akreditovanog u Budimpešti.

Povezane vesti: Hteli su da nas gurnu u evropski ćorsokak Svoboda: Posle Hrvatske, zastoj u prijemu novih članova u EU DS: Srbija će imati bolji pristup budžetu EU File: Rešenje za sever Kosova otvara put za pregovore s EU Srbija dobila preporuku za kandidaturu bez datuma pregovora

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šmit: Zapadni Balkan je deo Evrope

Izvor: S media, 13.Okt.2011

Zemlje zapadnog Balkana su uvek bile sastavni deo Evrope i da Budimpešta podržava integraciju država regiona u Evropsku uniju, rekao je mađarski predsednik Pal Šmit. ..Predsednik Mađarske Pal Šmit izjavio je da su zemlje zapadnog Balkana uvek bile sastavni deo Evrope i da Budimpešta podržava...

Nastavak na S media...

Egereši s predsenikom mađarskog parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011

BUDIMPEŠTA, NOVI SAD -..Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je u Budimpešti, nakon završetka 5. konferencije predsednika parlamenata država zapadnog Balkana, razgovarao s predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Keverom o nastavku i produbljivanju dalje parlamentarne saradnje i ostvarivanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Strategija ubrzane integracije Balkana u EU

Izvor: S media, 13.Okt.2011

Tri zemlje Balkana - Bugarska, Rumunija i Grčka - predložile ubrzanu strategiju za integraciju bivših jugoslovenskih zemalja u EU. Cilj inicijative - bolje upravljanje evropskim fondovima. ..Bugarska, Grčka i Rumunija predložile su danas izradu strategije koja bi ubrzala ulazak zemalja bivše Jugoslavije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.