Slavica Đukić Dejanović: O Vojvodini tokom novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2009, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavica Đukić Dejanović: O Vojvodini tokom novembra

BEOGRAD - Predlog zakona o prenosu nadležnosti sa republičkih na pokrajinske vlasti u Vojvodini biće na dnevnom redu prve naredne sednice Vlade, tako da bi Skupština o tome realno mogla da se izjašnjava tokom novembra,kaže za "Blic" Slavica Đukić-Dejanović, predsednica Skupštine Srbije.

Što se tiče SPS, mi smo principijelno izjavili da nikad nećemo glasati ni za jedan antiustavni predlog,stoga zakon o nadležnostima mora biti usklađen sa Ustavom, a Statut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa zakonom, naglasila je ona.

Ukoliko Statut ne bude usklađen sa zakonom, to će morati da se usaglašava u Skupštini Vojvodine. Ne znači da će se to dogoditi, ali od toga zavisi kojom će brzinom Statut i zakon o nadležnostima stići u parlament,kaže predsednica parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada neće pasti zbog Statuta Vojvodine

Izvor: Blic, 25.Okt.2009, 22:05

Imam informacije da su resorna ministarstva završila posao i da će predlog zakona o prenosu nadležnosti sa republičkih na pokrajinske vlasti u Vojvodini biti na dnevnom redu prve naredne sednice Vlade, tako da bi Skupština o tome realno mogla da se izjašnjava tokom novembra - kaže u razgovoru...

Nastavak na Blic...

Vlada neće pasti zbog Statuta

Izvor: B92, 26.Okt.2009

Beograd -- Razlozi nestanka telefonskog signala u Žarkovu, Novom Beogradu i Miljakovcu su požar i kradljivci bakra, kažu u "Telekomu"... Oko 20 hiljada Beograđana preksinoć je ostalo bez fiksne i mobilne telefonske veze zbog tri odvojene havarije. Većini građana su telefoni već proradili, a u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.