Školu sam završio bez pomoći politike

Izvor: Danas, 20.Dec.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školu sam završio bez pomoći politike

Beograd - Studije, magistraturu i doktorat završio sam na regularan način, nikako uz pomoć bilo kakvih veza, pogotovu ne političkih, jer u vreme kada sam magistrirao i doktorirao nisam imao nikakav politički angažman.

Svako ima pravo da pita, ali sve te optužbe na moj račun zvuče tendenciozno. Stojim iza svih svojih radova, kaže za Danas Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, negirajući pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << medija da je "suvi genije" koji je za 11 meseci uspeo da magistrira i doktorira na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo "Janićije i Danica Karić" Univerziteta "Braća Karić".

On napominje da je magistarske studije upisao 2003. godine, a da je magistrirao 2006. sa magistarskom tezom "Socijalni dijalog kao faktor evropskih integracija Srbije". "Doktorske studije sam upisao odmah, a budući da je doktorska teza "Položaj sveta rada u procesu globalizacije" bila slična magistarskoj, rad sam završio oktobra 2007. godine. Doktorirao sam naredne godine, jer je poštovana procedura po kojoj je rad išao na nastavno naučno veće, na senat, proveravan je i odobren. U oba slučaja mentor je bio profesor David Dašić", napominje Marinković za Danas i dodaje da je njegova doktorska disertacija dobila nagradu Zadužbine Andrejević kao monografija od nacionalnog značaja.

Potpredsednik Skupštine Srbije tvrdi i da se već deset godina bavi naučnim radom, da ima oko sto naučnih radova i jedan univerzitetski udžbenik. Kaže i da od 2003. objavljuje radove u najznačajnijim domaćim časopisima - u Ekonomskim vidicima, Srpskoj političkoj misli, Ekonomskoj politici, ali i dodaje da iako je zaposlen na Megatrend univerzitetu da mu je tamo trenutno status zamrznut, zbog poslaničkog mandata. Sagovornik Danasa negira i da mu je rekordno brzo branjen doktorat bila i preporuka za sticanje zvanja docenta na Megatrend univerzitetu.

Na pitanje Danasa da li je ipak tačno da je u vreme magistriranja i doktoriranja bio i kandidat za poslanika Karićevog Pokreta snaga Srbije, naš sagovornik, koji je danas član SDPS, kao i njegov mentor David Dašić, odgovara da je u to vreme bio sam predsednik Udruženja industrijalaca i da je svaki njegov angažman bio zahvaljujući stručnosti, a ne politici.

Inače, Marinković je nedavno u Domu Narodne skupštine u razgovoru sa studentima Fakulteta političkih nauka rekao da afere sa plagijatima diploma utiču na kvalitet obrazovanja i motivaciju studenata da časno i pošteno studiraju.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.