Selaković: Protestna nota Haškom tribunalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Protestna nota Haškom tribunalu

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će Vlada Srbije uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog današnjeg ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala.

"Tribunal se prema njenom predstavniku ponašao bahato i osiono i to je još jedna velika sramota za Haški tribunal", rekao je Selaković na konferenciji za novinare i poručio da će Srbija nastaviti saradnju s Hagom, ali u skladu sa državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nacionalnim interesima.

On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu.

"Nije se čuo glas Srbije i čovek je umro. Vlada Srbije insistira da se njen glas čuje", poručio je Selaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PROTESTNA NOTA TRIBUNALU "Ponašanje veća na ročištu za hapšenje radikala BAHATO I OSIONO"

Izvor: Blic, 10.Feb.2016

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će Vlada Srbije uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog današnjeg ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala..."Tribunal se prema njenom predstavniku ponašao bahato i osiono...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.