Selaković: Iskazano poštovanje Srbiji, više od 55 stranih delegacija na inauguraciji

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Iskazano poštovanje Srbiji, više od 55 stranih delegacija na inauguraciji

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković izjavio je danas da je inauguracija predsednika Republike pokazala da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je na jednom mestu uspeo da okupio ceo region, različite krajeve sveta, različite saveze.

Selaković je za tv Pink rekao da je na inauguraciji bilo više od 55 visokih stranih delegacija i da to nije bio protokolarni događaj, već prilika za iniciranje razgovora i otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << novih perspektiva u saradnji, što će, kako smatra biti moguće ako nastavimo da sledimo politiku koju je započeo Vučih i koja daje rezultate.

"Ljudi vole da pricaju o onome što su tehnicke stvari, a manje se prica o onome što je suštinski mnogo važno. Suština jeste da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, a ono polazi od predsednika koji je uspeo da sve njih okupi", rekao je Selakovic komentarišuci inaguraciju.

On je dodao da je veoma bitno što su na inaguraciju došli svi predstavnici i lideri iz regiona i da je to velika cast, a pogotovo što je prisutna bila i predsednica Hrvatske.

Svi lideri iz regiona stigli su na inaguraciju predsednika Srbije, a on je uspeo ono što mnogima nije polazilo za rukom, okupio ih je sve na jednom mestu, naveo je Selaković.

On je istakao i da na razlicite stavove Srba i Hrvata ne možemo da uticemo, ali možemo da gledamo kako ćemo u buducnosti saradivati. "Treba da budemo mudri i da kroz zajednicke poduhvate nešto spremamo, a tako ce i biti. Predsednik Vucic je na pravom putu", naveo je Selaković.

On je istakao da zato treba da gledamo cime mozemo da uticemo na nasu budućnost, razvoj ekonomije ili otvaranje novih perspektiva u nasoj saradnji.

"Sta god da se desi, mi smo komsije i koliko ćemo u budućnosti imati prilike za saradnju zavisi od nas samih, spremnosti da se kroz zajednicke poduhvate nesto menjamo," istakao je Selaković.

Naveo je da je marokanski kralj Muhamed šesti izrazio želju da se uvede direktan let Beograd - Kazablanka. Marokanska kompanija ce prva zapoceti ove letove. I to je sjajna stvar za Srbiju, rekao je on.

Na inaguraciji su bili prisutni i pojedini clanovi opozicionih stranaka.

"Odredeni predstavncii opozicionih politickih stranaka su došli na inaguraciju. Oni imaju obzir da se ne radi o nekom partijskom dogadaju.

Rekao je i d aje inaguracija predsednika Srbije Aleksandra Vucica prošla je u najboljem mogucem redu, a skoro 5.000 zvanica pojavilo se na svecanom prijemu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: VELIKA ČAST što su na inauguraciju došli svi lideri regiona, naročito PREDSEDNICA HRVATSKE

Izvor: Blic, 25.Jun.2017

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je inauguracija predsednika Republike pokazala da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je na jednom mestu uspeo da okupi ceo region, različite krajeve sveta, različite saveze....Selaković...

Nastavak na Blic...

Selaković: Iskazano poštovanje Srbiji, više od 55 delegacija na inauguraciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2017

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković izjavio je danas da je inauguracija predsednika Republike pokazala da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je na jednom mestu uspeo da okupio ceo region, različite krajeve sveta, različite saveze....Selaković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.