Šef OEBS-a u BiH: U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali se ne može živeti u prošlosti

Izvor: Blic, 21.Apr.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef OEBS-a u BiH: U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali se ne može živeti u prošlosti

U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali se u ovom mestu ne može živeti u prošlosti, kaže šef misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur.

- Kroz ekonomski razvoj i zajednički život treba graditi budućnost za dobro svih građana ove opštine. OEBS poštuje i podržava sve lokalne vlasti i u konkretnim pitanjima vezanim za razvoj svake sredine - rekao je Mur posle sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem.

Šef misije OEBS-a u BiH kaže da će ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komemorativni skup u Potočarima 11. jula, kada će se obeležiti 22 godine od stradanja Bošnjaka u Srebrenici, kao i obeležavanje stradanja Srba na tom području, koje će se desiti dan kasnije, proteći u najboljem redu.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da ta opština ne sme da bude predmet manipulacije, već da treba biti mesto svih gradjana, kao i primer pomirenja i svetle budućnosti. Tome će, kako je naveo, doprineti ekonomski razvoj Srebrenice.

Podršku obeležavanjima stradanja Bošnjaka i Srba na području Srebrenice dao je i Grujičić, navodeći da Organizacioni odbori već rade na pripremi obeležavanja godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef OEBS-a: U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali ne može se živeti u prošlosti

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2017

"Kroz ekonomski razvoj i zajednički život treba graditi budućnost za dobro svih građana ove opštine. OEBS poštuje i podržava sve lokalne vlasti i u konkretnim pitanjima vezanim za razvoj svake sredine", rekao je Džonatan Mur posle sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem...Šef...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.