Savet Evrope zatražio od Crne Gore da hitno promeni Krivični zakonik

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope zatražio od Crne Gore da hitno promeni Krivični zakonik

Savet Evrope zatražio je danas od Crne Gore da hitno promeni Krivični zakonik, kada je u pitanju oblast sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Crnogorska delegacija, kako je saopšteno iz vlade, predstavila je danas u Strazburu izveštaj o progresu u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Zahtevane promene odnose se na oblast pranja novca i finansiranja terorizma

Kako se navodi, eksperti SE su prihvatili taj dokument, ali su Crnoj Gori postavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i određeni uslovi. Crna Gora treba do decembra da primeni krivično delo pranja novca na sva ozbiljna krivična dela, u cilju obuhvatanja najšireg mogućeg spektra predikatnih krivičnih dela.

Predikatna krivična dela pranja novca, kako se navodi, treba proširiti tako da obuhvate i delo koje se desilo u drugoj državi. Ovo bezuslovno znači da se Krivični zakonik Crne Gore mora pod hitno menjati, navodi se u saopštenju.

Od Crne Gore je zatraženo i da implementira mere za neodložno zamrzavanje novčanih ili ostalih sredstava terorista, onih koji finansiraju terorizam i terorističke organizacije, a u skladu sa rezolucijama Ujedinjenih nacija koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje finansiranja terorističkih akata.

Povezane vesti: Srbija prva u borbi protiv pranja novca Crna Gora: Formirana komisija za suzbijanje terorizma i pranja novca

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.