Šapić predsednik Skupštine opštine Novi Beograd

Izvor: B92, 24.Jun.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapić predsednik Skupštine opštine Novi Beograd

Beograd -- Aleksandar Šapić, odbornik grupe građana, izabran je za predsednika Skupštine opštine Novi Beograd, saopštila je ta gradska opština.

On je dobio glasove 26 odbornika, od ukupno 47 prisutnih. Novi skupštinski saziv broji 49 odbornika.

Verifikacijom mandata i izborom predsednika Skupštine opštine Novi Beograd, konstituisana je skupština u zakonski predviđenom roku. Od današnjeg dana teče zakonski rok od 30 dana, u kome je predviđeno da se formira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštinska vlast i izaberu izvršni organi.

Nova skupština zakazana je za 20. jul.

Na aprilskim izborima grupa građana koju predvodi Šapić dobila je 21 odborničko mesto, drugoplasirana je bila lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" sa 17 odborničkih mandata, a svoje predstavnike u ovom sazivu skupštine imaju i Pokret "Dosta je bilo" (5), Demokratska stranka (3) i Srpska radikalna stranka (3).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.