SPORAN NASTUP DECE: Doveli đački hor da peva na mitingu SNS

Izvor: Kurir, 20.Dec.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORAN NASTUP DECE: Doveli đački hor da peva na mitingu SNS

Na stranačkom skupu naprednjaka u Novom Sadu, održanom u petak, pevali učenici gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

NOVI SAD - Na mitingu koji je Srpska napredna stranka u petak održala u Novom Sadu učestvovao je hor novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, čime su na skandalozan način zloupotrebljena deca, upozoravaju politički analitičari i opozicione stranke.

Analitičar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Đorđe Vukadinović kaže da, bez obzira na dogovor koji postoji između institucije i stranke, zloupotreba maloletne dece u političke svrhe uvek ostavlja gorak ukus u ustima, a sve miriše na manipulaciju.

- Nešto sasvim drugačije je kada se na mitingu određene stranke pojavi javna ličnost iz recimo estradnog sveta, koja ima interes da nastupi ili gaji simpatije prema toj stranci, ali zloupotreba dece na taj način uvek je loša odluka. Ovo nije prvi put, verujem ni poslednji, da se ovakve stvari dešavaju, i ranije je bilo sličnih slučajeva - kaže Vukadinović.

Posebno oštri bili su u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, odakle poručuju da su „šokirani vešću da je hor gimnazije ‚Jovan Jovanović Zmaj‘ učestvovao na skupu Srpske napredne stranke u Novom Sadu“.

LSV se pita kako je nadležnima u toj gimnaziji uopšte palo na pamet da tako nešto učine.

„Ako to nije zloupotreba dece u političke svrhe, šta onda jeste? Možda SNS, koji je od sve štednje platio silne autobuse i ekskurzije u Novi Sad, nije imao para da plati i neki hor, ili pevača, nego su u te svrhe morali da iskoriste elitni hor elitne gimnazije? Kako je nadležnima u toj gimnaziji uopšte palo na pamet da sebi i, što je najgore, učenicima te gimnazije dozvole da tako budu iskorišćeni u svrhu stranačke propagande?“, navodi se u saopštenju LSV.

Međutim, prema rečima direktora pomenute gimnazije Radivoja Stojkovića, nema ničeg u spornog u tome što su đaci pevali na stranačkom mitingu.

- Ne vidim šta je tu čudno. Smatram da je to u redu, jer hor ima svoje obaveze i troškove, tako da su to načini da ostvare određene prihode, na osnovu kojih onda mogu da finansiraju odlazak na takmičenja - kaže Stojković.

Reagovanje SDS

POZORNICA ZA RIJALITI

Komentarišući miting SNS u Novom Sadu, Socijaldemokratska stranka ocenila je juče da je taj grad postao pozornica za rijaliti predstavu.

„Bilo je i ranije stranačkih skupova i preterivanja, ali da ceo grad bude pod opsadom stranačke propagande, a Novosađani taoci političkog marketinga, primorani da gledaju zastrašujući miks političke verzije formata ‚Veliki brat‘, ‚Farma‘ - to dosad nije bilo“, naveo je SDS u saopštenju.

Autor: Foto: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pokrajinski ombudsman osudio učešće hora na SNS skupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2015

Pokrajinski ombudsman osudio je danas učešće hora novosadske Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj na skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu u petak, i ocenio da taj slučaj svedoči o kontinuitetu ignorisanja prava deteta...Ombudsman je saopštenju upozorio na činjenicu da škole, pristajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.