ŠEŠELJ: LAUŠEVIĆ JE LOŠ GLUMAC I UBICA SRBA!

Izvor: Kurir, 17.Mar.2012, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ: LAUŠEVIĆ JE LOŠ GLUMAC I UBICA SRBA!

Šešelj rekao da je Lauševiću mesto u zatvoru jer je ubio dva čoveka, a njemu i Izetbegoviću se sudi samo zbog ideja

HAG - Opleo.

Lider SRS Vojislav Šešelj u iznošenju svoje završne reči odbrane kao argument potegao i slučaj glumca Žarka Lauševića.

- U Srbiji je živeo neki trećerazredni glumac koji se zove Žarko Laušević. U javnosti je bio poznat kao crnogorski nacionalista i jedan od osnivača Liberalnog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Crne Gore - počeo je Šešelj izlaganje i zatim ispričao kako je došlo do zločina:

-U jednom trenutku Žarko Laušević poteže pištolj, ubija dva mladića, Srbina  i ispaljuje ukupno 15 metaka.

Šešelj potom prepričava da je Laušević, posle puštanja da se brani sa slobode, pobegao u Ameriku:

- Za njim je raspisana  Interpolova poternica. I pre nekoliko dana predsednik Boris Tadić donosi odluku o pomilovanju. Može li,  u vašim zemljama predsednik ili kralj u Danskoj da donese odluku da se lice koje je u bekstvu pomiluje? A ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić putuje u Njujork i na noge Žarku Lauševiću donosi pasoš. Mogu li ja iz toga sad izvući zaključak - zato što se oni nipodaštavaju njegove zločine - da je Tadić bio saučesnik u ubistvu ovih mladića? Ne mogu. Mogu li da zaključim za Dačića da je bio saučesnik u ubistvu ovih mladića? Ne mogu. A kako može tužilaštvo na osnovu činjenice da sam ja branio Ostoju Sibinčića zbog hapšenja na osnovu političke harange da izvuče zaključak da sam sarađivao s njim u istim kriminalnim radnjama - rekao je Šešelj i podseti da se ranije zalagao i za puštanje na slobodu Alije Izetbegovića, autor Islamske deklaracije.

- Reč je o slobodi govora. Ali čim je Izetbegović pokušao da oružjem to sprovede u delo, ja sam mu se suprotstavio i u tome je razlika - poručio je Šešelj.

Svedok živeo kod Kandićeve

Šešelj je od svedoka apostrofirao Gorana Stoparića, za koga je rekao da ga instruira Nataša Kandić.

- Čak je bio i podstanar kod nje - konstatovao je Šešelj.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Šešelj: Laušević je ubica Srba!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2012

Lider SRS Vojislav Šešelj u iznošenju svoje završne reči odbrane kao argument potegao i slučaj glumca Žarka Lauševića...- U Srbiji je živeo neki trećerazredni glumac koji se zove Žarko Laušević. U javnosti je bio poznat kao crnogorski nacionalista i jedan od osnivača Liberalnog saveza...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.