SAZNAJEMO Krkobabić izdao Dačića, šuruje sa Vučićem

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Krkobabić izdao Dačića, šuruje sa Vučićem

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) raskida dugogodišnju koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom i namerava da se prikloni naprednjacima.

O predlogu da PUPS na naredne izbore ide u koaliciji sa SNS i da definitivno promeni partnere glasaće se na Glavnom odboru stranke krajem septembra, saznaje „Blic“.

Izvor „Blica“ navodi da je centrala PUPS-a pre petnaestak dana poslala svim gradskim i opštinskim odborima zahtev da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjasne s kojom strankom na lokalu imaju najbolju saradnju i koga vide kao najboljeg budućeg koalicionog partnera.

- Trenutno su u igri dve kombinacije. Da li ćemo se opredeljivati generalno prema koaliciji ili će opštinskim i gradskim odborima biti dozvoljeno da sami prave kombinacije, mimo koalicije na višem nivou, videćemo. Konačna odluka da li ostajemo u sadašnjoj koaliciji ili ulazimo u novu biće doneta krajem septembra - kaže visoki funkcioner PUPS-a za „Blic“.

Do sada je saradnja unutar koalicije SPS-PUPS-JS bila korektna i ovo je jedna od retkih koalicija koja je opstala u nekoliko izbornih krugova. Na republičkom nivou do sada su zajedno uspešno izlazili tri puta.

Izvor „Blica“ iz PUPS-a kaže da ima „razlika i razmimoilaženja u pojedinim opštinama“, ali da to nije značajnije narušilo ovaj savez.

- Eventualna odluka o drugoj koaliciji neće biti zbog sukoba, već je u pitanju isključivo politički interes - kaže sagovornik „Blica“ iz PUPS-a.

U ovoj stranci procenjuju da im je politička budućnost mnogo izvesnija, a samim tim i isplativija ukoliko nadalje budu u partnerstvu s naprednjacima.

U SPS za „Blic“ kažu da, što se njih tiče, koalicija sa PUPS-om nije dovedena u pitanje i da još nije bilo razgovora s koalicionim partnerima o izborima.

Međutim, socijalisti ne izbegavaju da pomenu da je lider PUPS-a Milan Krkobabić na predizbornom mitingu u Mionici bio na bini SNS, što im je svojevrsni trn u oku i signal da slede promene.

Socijalistička partija Srbije će na sednici Glavnog odbora, koja bi trebalo da bude održana sledeće nedelje, izabrati potpredsednike stranke i predsednika Izvršnog odbora. Iako se sednica Glavnog odbora prolongira već mesecima, na njoj ipak, prema saznanjima „Blica“, ne bi trebalo da bude većih iznenađenja. Potpredsednici će najverovatnije biti dosadašnji zamenik predsednika Žarko Obradović, aktuelni predsednik Izvršnog odbora Branko Ružić i šefica poslaničke grupe Dijana Vukomanović.

- Ostaje da se vidi hoće li Aleksandar Antić nastaviti da bude predsednik Gradskog odbora i istovremeno potpredsednik stranke ili će obavljati samo jednu od te dve funkcije. Isti je slučaj i sa Dušanom Bajatovićem. Sam će odlučiti hoće li ostati samo na čelu pokrajinskog odbora ili će biti i potpredsednik - kaže izvor „Blica“ iz vrha SPS.

Naš sagovornik navodi da će, pored pomenutih, Dačić imati i neko iznenađenje za mesto potpredsednika, kao i da se u stranci nadaju da će ono „biti prijatno“.

Za poziciju predsednika Izvršnog odbora, koji sada vodi Branko Ružić, konkurencija je velika, a pominju se: Petar Škundrić, Dejan Backović, Vanja Vukić i Đorđe Čabarkapa. Kako je „Blic“ ranije pisao, Milutin Mrkonjić, dosadašnji potpredsednik socijalista, sa Ivicom Dačićem se dogovorio da ubuduće bude počasni predsednik stranke. I. M. J.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Blic": Krkobabić izdao Dačića, hoće sa Vučićem

Izvor: B92, 29.Avg.2015

Partija ujedinjenih penzionera Srbije raskida dugogodišnju koaliciju sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom i namerava da priđe naprednjacima, piše “Blic”...Kako se navodi, o predlogu da PUPS na naredne izbore ide u koaliciji sa SNS i da definitivno promeni partnere glasaće se na Glavnom odboru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.