Rompej: Vladavina zakona prioritet za Kosovo

Izvor: S media, 06.Jul.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rompej: Vladavina zakona prioritet za Kosovo

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej pohvalio je danas rad Misije EU na Kosovu - Euleks , dao joj punu podršku za nastavak aktivnosti i poručio da je vladavina zakona prioreitet za Kosovo.

Posle susreta sa zamenikom šefa Euleksa Rojem Rivom, Rompej je u Prištini rekao da Misija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU, zajedno sa Kancelarijom za vezu Evropske komisije na Kosovu, čini "izvanredan posao za razvoj Kosova i ispunjenje njenih evropskih očekivanja".

Prema mišljenju Rompeja, aktivnosti Euleksa na Kosovu predstavljaju snažno zalaganje EU u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer je vladavina zakona jedna od evropskih vrednosti i prioritet za Kosovo.

"Vi izvršavate jedan dragocen posao i ponekad čak u vrlo teškim okolnostima", ocenio je Rompej, posle posete sedištu Misije EU u Prištini.

Rompej se danas sreo i s predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem, šefom Civilne misije EU Piterom Fejtom.

Pre dolaska na Kosovu, Rompej je boravio u Beogradu, Zagerbu i u Ljubljani.

Posetu Kosovu Rompej bi trebalo da završi obilaskom manastira Visoki Dečani.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van Rompej: Euleks važan za evropsku perspektivu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2010

Predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej ocenio je danas u Prištini da je vladavina prava jedan od prioriteta EU na Kosovu i da je zbog toga misija Euleks od ključnog značaja za evropsku perspektivu Kosova. Jačanje sistema vladavine prava na Kosovu je u fokusu Evropske unije, rekao je Van...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mirel: Vizna liberalizacija Kosovu?

Izvor: B92, 07.Jul.2010, 14:00

Priština -- Direktor Direktorata Evropske komisije za Zapadni Balkan Pjer Mirel najavio je da bi u septembru mogao da počne dijalog sa Kosovom o viznoj liberalizaciji... Prištinska štampa piše da je, prema njegovim rečima, Kosovo ostvarilo napredak usvajanjem odgovarajućeg zakonodavnog okvira,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.