Izvor: B92, 03.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Riker i Rosin najavili ostavke"

Priština -- Joahim Riker i Lari Rosin najavili da će podneti ostavku ako se ne prihvati ostavka Džeralda Galučija, piše dnevnik Zeri.

Iz diplomatskih izvora Zeri saznaje da šef UNMIK-a Joahim Riker i njegov zamenik Lari Rosin ne nameravaju da se slože sa eventualnom odlukom generalnog sekretara UN da se ne prihvati ostavka Galučija. Ostavku regionalnog administratora Galučija je posle događaja od 17. marta prihvatio zamenik šefa UNMIK-a Lari Rosin, koji je tada u Rikerovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsustvu obavljao dužnost prvog čoveka UNMIK-a.

Međutim, ostavka nije prihvaćena u kabinetu generalnog sekretara UN Ki Mun Bana, uz obrazloženje da je Galuči bio dobra spona između UNMIK-a i lidera Srba sa severa Kosova.

Isti izvori su naveli da su nakon povratka Galučija na Kosovo, Riker i Rosin kontaktirali sa kancelarijom generalnog sekretara UN i da su izrekli odlučan stav da na Kosovu nema istovremeno mesta za njih dvojicu i Galučija.

U slučaju da odluka o ostanku Galučija dobije podršku, onda će Riker i Rosin odmah podneti ostavke na mestu specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN na Kosovu, odnosno njegovog prvog zamenika, piše dnevnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeri: Riker i Rosin najavili ostavke

Izvor: Blic, 03.Apr.2008

Šef UNMIK-a Joahim Riker i njegov zamenik Lari Rosin najavili su da će podneti ostavku ako se ne prihvati ostavka regionalnog administratora Džeralda Galučija, piše prištinski dnevnik "Zeri".....Iz diplomatskih izvora "Zeri" saznaje da Riker i Rosin ne nameravaju da se slože sa eventualnom odlukom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.