Reakcija na paljenje zastave Srbije: Uručena protestna nota ambasadoru BiH

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcija na paljenje zastave Srbije: Uručena protestna nota ambasadoru BiH

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je danas uručilo protestnu notu ambasadoru Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazaru Mirkiću zbog snimka dve osobe koje spaljuju dve državne zastave Srbije uz pucanje iz vatrenog oružja.

Protest je uložen zbog video-snimka na internet portalu www.youtube.com, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mediji u BIH su ove nedelje preneli sa društvenih mreža taj snimak za koji se pretpostavlja da je načinjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u BIH, o čemu svedoči pesma koja se čuje u pozadini.

Na tom snimku "dva neidentifikovana, naoružana lica, okružena nekadašnjom zastavom BIH, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998, i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije, spaljuju dve državne zastave Srbije, uz pucanje iz vatrenog oružja i pevanje pesama izrazitog nacionalnog i islamskog, verskog naboja", piše u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, očekuje da nadležni organi BIH sprovedu hitnu istragu "u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimerenog čina".

JEZIV SNIMAK IZ BiH Islamisti pale zastavu Srbije uz pesmu „Tigrovi Bosne“

Od nadležnih u BIH se očekuje i da oni koji su to uradili budu kažnjeni u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je u saopštenju iskazalo poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obaveštavaju nadležni organi Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije: Protestna nota ambasadoru BIH

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2016

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je danas uručilo protestnu notu ambasadoru Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazaru Mirkiću zbog snimka dve osobe koje spaljuju dve državne zastave Srbije uz pucanje iz vatrenog oružja...Protest je uložen zbog video-snimka na internet portalu www.youtube.com,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.