Razarač „Admiral Ušakov“ u Barencovom moru „obara“ mete malih dimenzija

Izvor: 011vodič.com, 08.Jul.2015, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razarač „Admiral Ušakov“ u Barencovom moru „obara“ mete malih dimenzija

RAZARAČ severne flote Rusije „Admiral Ušakov“ isplovio je danas na Barencovo more radi artiljerijskog gađanja – on će u okviru vojne vežbe imati borbu protiv „neprijateljskog“ broda i uništiće objekte malih dimenzija i brzog kretanja, kao i morske mine. To je saopštio načelnik pres-službe flote kapetan prve klase Vadim Serga.
Po njegovim rečima, posada će zadatke u sklopu vojne vežbe odrađivati nekoliko dana, tokom gađanja biće korišćeni sistemi AK-130 i AK-630. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
„Posada će vežbati savladavanje minskih barijera, korišćenje protivpodmorničkog oružja i artiljerijsko gađanje pomorskih, obalskih i vazdušnih ciljeva“ – pojasnio je Serga. Između ostalog, tokom vežbanja protivvazdušne odbrane odreda brodova, posade će odbiti napade sa različitih visina i iz različitih pravaca, dodao je oficir.
Razarač „Admiral Ušakov“ koristi se od 1994. godine. On je dvaput učestvovao u dalekim pohodima u severoistočni Atlantik i Sredozemno more.
#fakti
The post Razarač „Admiral Ušakov“ u Barencovom moru „obara“ mete malih dimenzija appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.