Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNO OD RANOG JUTRA Vučić i ministri poranili u Skupštinu Srbije, konstituisana radna tela Vlade Srbije

Sednica novoizabrane Vlade Republike Srbije počela je jutros u 6.30 sati. Na prvoj sednici konstituisana su radna tela Vlade.

Sednica je održana u zgradi Vlade Srbije.

- Posebnа pаžnjа nа sednici posvećenа je ulozi Socijаlno-ekonomskog sаvetа u budućem rаdu Vlаde, imenovаnju njenih člаnovа u tom sаvetu kаo i medjusobnoj sаrаdnji - saopšteno je danas nakon sednice Vlade Srbije.

Saopšteno je da će Vlada Republike Srbije poštovati zakonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rok koji ističe 15. septembra i do tada će utvrditi minimalnu cenu rada, i kroz dijalog sa socijalnim partenrima, raditi na njenom povećanju.

- Posebna pažnja na sednici posvećena je ulozi Socijalno-ekonomskog saveta u budućem radu Vlade, imenovanju njenih članova u tom savetu kao i međusobnoj saradnji - saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Srbija je juče dobila novu vladu, nakon što je predlog mandatara Aleksandra Vučića dobio podršku 163 poslanika Skupštine Srbije.

Nova Vlada Srbije ima 19 ministara, od kojih su troje bez portfelja. Vlada, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, ima ukupno 20 članova. Izglasana je gotovo četiri meseca posle izbora.

Vlada, u odnosu na prethodnu, na čijem je čalu takođe bio Vučić, ima osam novih ministara, među kojima je i šest novih lica. Opširnije pročitajte u POSEBNOJ VESTI.

Predsednica Skupstine Srbije Maja Gojković sazvala je za danas u 10 sati prvo vanredno zasedanje parlamenta, na predlog narodnih poslanika, sa četiri tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu sednice su:

Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama,

Predlog odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje,

Predlog odluke o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije,

Predlog odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić održao prvu sednicu, ministri morali da porane

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2016

Sednica novoizabrane Vlade Republike Srbije počela je jutros u 6.30 sati. Na prvoj sednici konstituisana su radna tela Vlade...- Posebnа pаžnjа nа sednici posvećenа je ulozi Socijаlno-ekonomskog sаvetа u budućem rаdu Vlаde, imenovаnju njenih člаnovа u tom sаvetu kаo i medjusobnoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.