Psi lutalice uznemiravaju žitelje Šajkaša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice uznemiravaju žitelje Šajkaša

Meštani Šajkaša kažu psi lutalice ponovo im ne daju mira.

Sve ih je više u njihovom selu.

Meštani najviše strahuju za bezbednost dece koju više ni u školu ne puštaju same.

Iz privatnog snimka koji su nam poslali stanovnici Šajkaša, nije teško zaključiti da je situacija sa napadima napuštenih pasa na decu zaista alarmantna.

Prema njihovim rečima, poslednja dva meseca svakodnevno su bili svedoci napada u kojima su deca pretrpela velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << traume.

Prema rečima načelnika Opštine Titel, Aleksandra Biberdžića zbog mnogobrojnih prijava angažovali su preduzeće "Avenija Mb" iz Beograda koje je sprovelo akciju hvatanja pasa lutalica.

Oni će biti transportovani u prihvatilište u blizini Vrnjačke Banje. To su nam potvrdili i meštani Šajkaša koji su primetili Komunalnu policiju u svom mestu.

Iz opštine kažu da su u akciji uhvatili 31 psa na teritoriji Titela, od kojih 18 u Šajkašu.

Oni napominju i da je u toku izrada Prostornog plana u okviru kojeg će biti predviđena lokacija za izgradnju azila, a rešenje problema zavisi od finansijskih mogućnosti i odluke nadležnih organa opštine Titel.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.