Prostran - predsednik opštine Zemun

Izvor: B92, Beta, 21.Jul.2009, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostran - predsednik opštine Zemun

Beograd -- Novi predsednik opštine Zemun biće Branislav Prostran iz Srpske napredne stranke, izjavio je funkcioner te stranke Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je Opštinski odbora SNS u Zemunu odlučio da Prostrana kandiduje za predsednika opštine.Konstitutivna sednica Skupštine opštine Zemun zakazana je za sutra u 11 sati, a prema najavama novu vlast u toj opštini trebalo bi da formiraju Srpska napredna stranka, koalicija D S S-NS-NP i koalicija SPS-PUPS-JS. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema Stefanovićevim rečima, mesto predsednika Skupšitne opštine Zemun pripada koaliciji D S S-NS, a zamenika predsednika Skupštine opštine koaliciji SPS-PUPS-JS.

Naprednjaci će, pored predsednika opštine, dati i sekretara opštine i načelnika opštinske uprave.

Lider SNS-a Tomislav Nikolić rekao je ranije tokom dana da će SNS odlučiti između dva kandidata za predsednika opštine Zemun: Ksenije Uzunović i Branislava Prostran.

"Oboje su jednako vredni, doktorka Uzunović je bila prva na lista i njen autoritet je nesporan u Zemunu, ali da li će ona iskoristiti svoje pravo ili ne, i da li će Prostran da se angažuje više nego što je to do sada bio slučaj, neka odluče sami oni i opštinski odbor", rekao je Nikolić.

Ružić: Pregovori o Voždovcu traju

Šef poslaničke grupe SPS i Jedinstvena Srbija Branko Ružić izjavio je da će pregovori o koaliciji na Voždovcu još trajati i da nisu vezani za dogovor o Zemunu.

"Zemun i Voždovac su razdvojene teme. U Zemunu su definisani ciljevi koji su od interesa za građane, realizacija infrastrukturnih projekata i svega onoga što se tiče običnih žitelja opštine Zemun", rekao je Ružić.

Predstavnici SPS-PUPS-JS i Srpske napredne stranke postigli su dogovor o formiranju vlasti u opštini Zemun, a sporazum o tome, kako je najavljeno, trebalo bi da potpišu danas.

Ružić je izjavio da će vrlo brzo biti dogovoreno to ko će obavljati koju funkciju u opštini Zemun

"Personalna rešenja nisu segment kojim bi trebalo da se bave mediji i građani. Ono što zanima građane je kako će ta vlast funkcionisati, a naravno da će naši koalicioni partneri, JS i PUPS, biti zastupljeni u personalnom smislu u vlasti ukoliko dođe od realizacije tog koalicionog sporazuma", rekao je Ružić.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Jovan Palalić rekao je ranije danas da je i koalicija DSS, Nova Srbija, Narodna partija postigla dogovor sa SNS o formiranju koalicije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjacima sve najvažnije funkcije u opštini Zemun

Izvor: Blic, 21.Jul.2009

Branislav Prostran..Predsedništvo Srpske napredna stranke biraće između dva kandidata za predsednika opštine Zemun - Branislava Prostrana, predsednika Izvršnog odbora SNS i nosioca liste SNS u Zemunu, i Ksenije Uzunović, doktorke zaposlene u Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa",...

Nastavak na Blic...

Večeras odluka o predsedniku opštine Zemun

Izvor: S media, 21.Jul.2009

Srpski reprezentativci i stručni štab na čelu sa Radomirom Antićem, sleteli su na beogradski aerodrom. Fudbalere su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali mnogobrojni novinari i dvadesetak mladjih navijača koji su mahali srpskim zastavama i razvili transparent na kojem je pisalo "Vi ste za nas pobednici"....

Nastavak na S media...

Zemun: Počela konstitutivna sednica

Izvor: RTS, 22.Jul.2009, 13:13

Izborom Branislava Tutuša za predsednika Skupštine opštine Zemun i Živote Jocića za sekretara, konstituisana lokalna vlast u toj beogradskoj opštini. Prethodno su verifikovani mandati 57 odbornika koliko ukupno ima SO Zemun. ..Verifikacijom mandata novih odbornika i izborom predsednika i sekretara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.