Propagandni trikovi: Kampanja kontrasta

Izvor: BKTV News, 27.Apr.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propagandni trikovi: Kampanja kontrasta

Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da ne korsiti protiv SNS, Tomislava Nikolića i njegovog koalicionog fronta „prljavu kampanju“, već je reč o tzv. „kampanji kontrasta“ koja se korsti da bi pokazala razlike u politici i doslednosti političkih lidera partija koje žele da osvoje vlast. Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kaže da je potrebno da građani znaju „istine o nama, šta smo govorili, činili, planirali, kako bi građani kvalitetno i demokratski mogli da odluče“.
Sama činjenica da je Tomislav Nikolić nakon stvaranja SNS dobio veliku podršku građana ukazuje da ima podršku u biračkom telu nezavisno od svoje ranije pozicije i stavova u SRS. Tadić kaže da govori o „kampanji kontrasta”, a ustvari koristi oblike lične diskvalifikacije i anateme koja se do sada u predsendičkim kapmanjama nije korstila. Takav pristup kampanji samo govori o dozi političke nervoze i zebnje DS i Borisa Tadića kako će proći na izborima. Jasno je da je reč o velikim političkim ulozima i interesima i zato se koriste svi oblici „prljavih” kampanja koji će se do kraja izbornog perioda i verovatno u drugom izbornom krugu pojačati. Tadić verovatno planira da „izboksuje” da se u Srbiju vrati lider SRS dr Vojislav Šešelj koji bi tehnički „pomogao” Tadiću da se Tomislavu Nikoliću oduzme jedan procenat glasova.
Nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, koji je u Beogradu boravio na poziv kandidata Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandra Vučića došao je sa namerom poslovnog delovanja u Beograd u opcijama pobede Vučića za gradonačelnka Beograda. Pošto se gradonačelnici ne biraju direktno, već putem dogovora odborničkih grupa koje imaju većinu, evidentno je da je Aleksandar Vučić želeo da demonstrira sposobnost da okupi svetski tim za Beograd. Nedostatak političke mudrosti, sujeta i lična arogancija Dragana Đilasa uzrokovale su da tokom posete bivšeg gradonačelnika Njujorka prikaže loš domaćinski gest i svu svoju profesionalnu uskogrudost. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da poštuje uspehe nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija, ali da je uveren da kao čovek koji je podržao bombardovanje Srbije ne bi trebalo da govori o budućnosti Beograda. Ova izjava pokazuje aroganciju, sujetu i slabost samog Dragana Đilasa.
Umesto da je pohvatio dolazak ovako značajne ličnosti sa ciljem da se prenesu svetska iskustva na Beograd, Đilas poteže niske i u datom trenutku beznačajne adute. Da je kojim slučajem isti taj Đulijani bio gost Dragana Đilasa, bila bi organizovana neviđena fešta u Beogradu. Slično o Rudolfu Đulijaniju rekao je i Ivica Dačić. U turobnom maniru veoma popularnom sredinom devedesetih godina Dačić iznosi u javnost stav kako nam ne trebaju stranci da nas uče šta je dobro za Srbiju.
Tomislav Kresović
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.