Premijer uputio telegram saučešća predsedniku Vlade Kraljevine Belgije

Izvor: Studio B, 22.Mar.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer uputio telegram saučešća predsedniku Vlade Kraljevine Belgije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Kraljevine Belgije Šarlu Mišelu, povodom nastradalih u jutrošnjim ekpsplozijama u Briselu i naveo da je svet šokiran terorističkim napadima.

"Duboko nas je potresla vest o nastradalima i povređenima u eksploziji bombe na Aerodromu Zaventem i na stanici metroa u Briselu. Svet je šokiran terorističkim napadima, koji ugrožavaju sve civilizacijske vrednosti za koje se snažno zalažemo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Stoga još jednom želim da naglasim značaj zajedničkih napora koje moramo da uložimo u odlučnoj borbi protiv terorizma", naveo je Vučić u telegramu. Premijer je u ime Vlade Srbije i lično ime uputio je izraze najdubljeg saučešća, navodi se u telegramu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Odbora za odnose sa EU u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom, rekao da su i on i nemački zvaničnik užasnuti događajem u Briselu. Vučić je ocenio da je posle ovakvih napada potrebno očuvanje mira i prisebnosti:

"Niko od nas ne sme da učini ono što bi teroristi najviše voleli, da paničimo, da unosimo nered u svoje društvo, menajmo način života, to je upravo ono što teroristi žele da postignu", rekao je Vučić.

Krihbaum se pridružio Vučiću u osudi napada u Briselu i izrazio saosećanje sa porodicama žrtava.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio telegram saučešća povodom napada u Briselu

Izvor: Blic, 22.Mar.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća belgijskom premijeru Šarlu Mišelu, povodom terorističkih napada na aerodromu i metrou u Briselu..."Duboko nas je potresla vest o nastradalima i povređenima u eksploziji bombe na Aerodromu `Zaventem` i na stanici metroa u Briselu",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.