Prekinuto ročište Oliveru Ivanoviću

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuto ročište Oliveru Ivanoviću

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu prekinuto je zbog zahteva odbrane o izuzeću albanskog sudije iz sastava sudskog veća. Proces će biti nastavljen 11. oktobra.

Ročište koje je počelo u 10 časova u Apelacionom sudu u Prištini prekinuto je, a ročište koje je bilo zakazano za sutra neće biti održano, javlja dopisnik RTS-a.

O žalbi Olivera Ivanovića na presudu od devet godina zatvora raspravljaće se kada predsednik Apelacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << suda odluči o zahtevu odbrane da iz sudskog veća bude izuzet albanski sudija.

Advokati Olivera Ivanovića tvrde da sudija koji je pripadnik albanske nacionalnosti ne može biti objektivan i da je Euleks misija osnovana da bi sudila u predmetima kao što je ovaj. Ističu da je taj proces baziran na etničkoj osnovi i politički motivisan.

Ivanović je više od dve i po godine u pritvoru zbog optužbi da je počinio ratni zločin.

Foto: Tanjug/ Boki

O tome da li će biti potvrđena presuda protiv Ivanovića ili će slučaj biti vraćen na ponovno razmatranje odlučuje tročlano sudsko veće, koje čine Driton Muharemi, Radoši Petrov i Ana Bednarek, sa Petrovim na čelu.

Odbrana Olivera Ivanovića navodi u žalbi koju je podnela Apelacionom sudu da je Ivanović optužen da je komandovao jedinicom, a pritom niko nije rekao koja je to jedinica, izdao rešenje da se streljaju Albanci, što, ističu u odbrani, nije dokazano, te je i samo jedan svedok potvrdio njegovo prisustvo na mestu gde su ubijeni Albanci.

Ročišta se održavaju u Prištini gde je sedište Apelacionog suda. Ročišta su otvorena za javnost.

(Telegraf.rs/RTS)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinuto prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu prekinuto je zbog zahteva odbrane za izuzeće albanskog sudije iz sastava sudskog veća...Proces će biti nastavljen 11. oktobra...Ročište koje je bilo zakazano za sutra neće biti održano, javio je RTS...O žalbi Olivera Ivanovića...

Nastavak na B92...

Ivanović: Moram ovo izdržati

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2016

U Apelacionom sudu u Prištini prekinuto je suđenje Oliveru Ivanoviću zbog zahteva odbrane o izuzeću albanskog sudije. Moram ovo izdržati, mislim da neće još dugo trajati, rekao je Ivanović PRVO ročište po žalbi lidera GI SDP Olivera Ivanovića na prvostepenu predsudu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.