Pregovori o Kosovu u okviru UN

Izvor: B92, 06.Avg.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pregovori o Kosovu u okviru UN"

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je da bi pregovarački proces o Kosovu morao da bude vođen u okviru UN.

Popović je, u razgovoru s bivšim premijerom i ministrom spoljnih poslova Slovačke Mikulašom Dzurindom, rekao da pitanje Kosova i Metohije mora da bude rešavano u skladu s Poveljom UN, Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije.

"Potpredsednik DSS-a je ukazao na prednosti koje bi politička i vojna neutralnost donela Srbiji, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na potrebne institucionalne reforme kako bi se podstakao razvoj i rešili nagomilani ekonomski i socijalni problemi", naveo je DSS.

Popović i Dzurinda razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o odnosima Srbije i Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Dijalog u okviru UN-a

Izvor: RTS, 06.Avg.2012

Pregovarački proces o Kosovu mora da bude vođen u okviru UN, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije, rekao potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović u razgovoru sa bivšim šefom slovačke diplomatije Mikulašom Dzurindom. ..Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio...

Nastavak na RTS...

"Pregovori o Kosovu u okviru UN"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2012

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je da bi pregovarački proces o Kosovu morao da bude vođen u okviru UN.

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić razgovarao sa Dzurindom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2012

BEOGRAD - Predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić je u razgovoru sa bivšim slovačkim premijerom Mikulašom Dzurindom istakao je značaj podrške Slovačke na putu evropskih integracija Srbije i u očuvanju teritorijalnog integriteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.